Op 28 maart 2024 was de transformatie een feit. IVC Commercial Carpet Tiles is nu Mohawk Group, een merk van Unilin. IVC Commercial zag het levenslicht met als doel hoogwaardige vloeroplossingen te bieden voor commerciële interieurs. Nu, met bekroonde tapijttegels die te zien zijn in interieurs in heel Europa, evolueert IVC Commercial Carpet Tiles tot Mohawk Group EMEA, waarbij het een erfenis voortzet van producten die zijn ontworpen en gemaakt in België.

Sinds de lancering is IVC Commercial ondersteund door de wereldwijde aanwezigheid van Mohawk Industries, ’s werelds grootste vloerenbedrijf met een jaarlijkse omzet van $11,7 miljard (2022). Deze samenwerking heeft geleid tot innovatieve producten die grenzen verleggen op het gebied van ontwerp en beleving. Deze focus zal worden versterkt onder Mohawk Group, als een premium tapijttegelmerk dat actief is in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

 

Vanessa Van Overmeeren, Algemeen Manager Carpet Tiles: “Mohawk Group is het premium commerciële merk van Mohawk Industries, dat innovatieve vloeren levert aan de Amerikaanse markt en vergelijkbare waarden deelt. Door Mohawk Group EMEA te worden, kunnen we deze synergie weerspiegelen, terwijl we trouw blijven aan onze eigen identiteit als onderdeel van Unilin. Met de oprichting van Mohawk Group EMEA zal het gevestigde merk voor commerciële vloeroplossingen nu wereldwijd beschikbaar zijn, waardoor projecten over de hele wereld worden voorzien van hoogwaardige tapijttegels.”

“We zijn toegewijd aan het creëren van producten die niet alleen voldoen aan de hoogste normen van milieuvriendelijkheid en excellentie, maar die ook het welzijn van individuen prioriteren,” vervolgt Vanessa. “Met onze waarden van passie, ondernemerschap, respect en excellentie zal Mohawk Group de erfenis van IVC Commercial Carpet Tiles voortzetten en baanbrekende producten creëren die verantwoordelijkheid, functionele excellentie en aantrekkelijk design harmoniseren om productiviteit en welzijn positief te beïnvloeden.”

Mohawk Group zal de ontwikkeling en productie van tapijttegels voortzetten vanuit Moeskroen, België, met een showroom in het Flooring Development Centre, Waregem, België. De overgang omvat collecties zoals de bekroonde Imperfection, veelzijdige Rudiments en elegante Pattern. De operationele en verkoopstructuur van het bedrijf blijft onder toezicht van Algemeen Manager Vanessa Van Overmeeren, die Mohawk Group EMEA leidt.