Bona richt zich steeds meer op het onderhoud van elastische vloeren en met het ondertekenen van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 is er een volgende stap in deze richting gezet. Eric Tersteeg, Regional Director of Sales in Zuid- en West-Europa van Bona kondigt deze stap aan.

“Weer een stap vooruit! Op 17 november jl. mochten wij op het Ministerie van VWS met 70 andere bedrijven de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 ondertekenen. Green Deal Duurzame Zorg 3.0 staat voor verduurzaming in de zorg met onder andere de volgende doelstelling die perfect aansluiten bij die van ons.

1) 55% minder directe CO2 -uitstoot in 2030 en klimaat-neutraal.
Hierbij helpt Bona doordat vloeren vaak niet meer hoeven te worden vervangen, maar een geheel nieuw uiterlijk kunnen krijgen door renovatie. Niet zomaar een kreet, maar onderbouwd in het volgende rapport: https://lnkd.in/evTEcXV7

2)Het verminderen van milieubelasting
Veel vloeren worden nu onderhouden en schoongemaakt met chemische producten die na reiniging in het riool terechtkomen.
Dit bevat dan een hoge concentratie aan microplastics. Tegenwoordig is deze wijze van vloeronderhoud niet meer nodig; dit kan nu door middel van droog te schuren en het aanbrengen van een polyurethaan coating voorkomen worden dat er microplastics in het riool terechtkomen.”