De Supreme vinylcollectie van Cotap is uitgebreid met maar liefst vier nieuwe kwaliteiten die samen de Supreme Tex Back collectie vormen. Deze kwaliteiten zijn een toevoeging op de bestaande collectie, maar hebben ook een unieke eigenschap. De backing is namelijk voor 95 procent gemaakt van gerecyclede petflessen.

Van 4 gerecyclede petflessen kan al 1 m2 textiel rug worden gemaakt. De kwaliteiten kunnen vervolgens zelf ook weer volledig gerecycled worden via een ‘second life’ programma. Het gerecyclede materiaal wordt onder andere gebruikt voor de backing van industriële vloeren. Met recht een duurzame vloer!

De Supreme Tex Back voelt warm en comfortabel aan en is razendsnel te installeren. De vloer hoeft namelijk niet verlijmd te worden (tot 35 m2) waardoor er flink wat tijd en kosten worden bespaard. De kwaliteiten zijn voorzien van een unieke Tex Back rug. Deze rug is niet alleen heel sterk, maar heeft ook een egaliserende en warmte isolerende werking en reduceert contactgeluid tot wel 14dB.

De Supreme Tex Back collectie bestaat uit een beton, een select eiken en een rustiek eiken dessin. Met een toplaag van 0,50mm en een totale dikte van 2,70mm hebben de kwaliteiten een enorm sterk karakter. Geen wonder dat de Supreme Tex Back geschikt is voor projecten en intensief huishoudelijk gebruik in alle ruimtes in huis. Met een rijk kleurenpalet van meer dan 22 trendy dessins is er voor iedere woonstijl een passende vloer.