F.Ball, de Britse fabrikant van egalines en vloerlijmen, lanceert Stopgap 1600, een nieuw sneldrogend, met vezels verrijkt egaliseermiddel dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik op vloerverwarmingen.

Stopgap 1600 kan met een laagdikte van tussen 3 – 40 mm worden aangebracht op binnenvloeren met electrische of watergedragen verwarmings- en koelingssystemen in woonhuizen en bedrijfspanden.

Darren Kenyon, Sales Director by F. Ball, legt het idee achter de ontwikkeling van het nieuwe product uit: “We wilden met onze kennis en technologie het optimale egaliseermiddel ontwikkelen voor vloerverwarmingen.  Het merendeel van de vloeren in nieuwbouwprojecten, alsook in de segmenten renovatie en verbouwing, heeft een ingebouwd verwarmingssysteem. Dit betekent dat met grotere laagdiktes moet worden geëgaliseerd dan een regulier egaliseermiddel. Bovendien moet het geschikt zijn voor diverse typen ondervloer. De garantie van F. Ball geeft de zekerheid dat het product gedurende de volledige levensduur van de vloerinstallatie goed functioneert, zolang de geadviseerde vloervoorbereiding en vloerinstallatieprocedures in acht genomen zijn.”

Het product is geschikt voor gebruik op diverse soorten absorberende en niet-absorberende ondervloeren, waaronder zand/cement dekvloeren, beton, houten vloerplaten, granito, terrazzo, epoxy en polyurethaan harsen, ceramische en natuurtegels, alsook Stopgap vochtschermen.  Na aanbrengen is de egalisatie 3 uur later al beloopbaar, en 12 uur later al te stofferen.  Om nog meer tijd te besparen kan het ook worden verpompt tot 900 m2 per dag, afhankelijk van beschikbare mankracht, laagdikte en materieel.  Bovendien zorgt de proteïne-vrije formulering dat het product in biologisch gevoelige ruimtes, zoals ziekenhuizen, gebruikt kan worden.

Stopgap 1600 is verkrijgbaar in zakken van 20 kg.  Verbruik is circa 3,7 m² bij een laagdikte van 3 mm.