Begin september heeft het Nederlandse parket, laminaat en PVC merk Floer een nieuwe collectie gelanceerd: het Walvisgraat PVC. Een opvolger van de populaire Visgraat PVC vloer en verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Floer speelt hiermee in op een belangrijke trend die ze opmerken in de verkoop van eiken duoplanken. Grote planken zijn ‘in’, en de visgraat planken worden daardoor steeds groter van formaat.

“Binnen ons merk kunnen we producten bieden die anders dan de standaard zijn,” aldus Matthijs, verantwoordelijk voor productontwikkeling bij Floer. “Denk aan in Nederland geproduceerde visgraat duoplanken, sloophout laminaat en extra breed (32,8 centimeter) laminaat.” En naast deze bijzondere collecties, nu ook het walvisgraat PVC.

De Walvisgraat collectie bestaat uit planken van 15,2 centimeter breed en 91,4 centimeter lang. Een groot verschil met het standaard visgraat PVC, dat de afmetingen heeft van 12 x 60 centimeter. De grootste vloerentrends in Nederland zijn volgens Matthijs de visgraat en de extra brede en lange planken. “Daarom dachten we bij Floer: deze trends moeten we combineren.” Sinds de lancering van de Walvisgraat PVC collectie is er veel interesse getoond. De vloer werd zelfs al verkocht via één van de dealers voordat het officieel was gelanceerd. “In de hal van het Floer Experience Center hebben we de Walvisgraat PVC Orka Onbehandeld liggen, een klant kwam kijken naar een andere collectie maar was op slag verliefd op deze vloer. Het stond nog niet eens op de website en we hadden nog geen vooraankondiging gedaan op de social media accounts en toen al een klant. Leuker kan eigenlijk niet.”

Op de foto dezelfde kwaliteit: Walvisgraat PVC Orka Onbehandeld.