Interface lanceert nieuwe tapijttegels met een  CO2-negatieve backing. Interface heeft NY+LON Streets ontworpen als een integraal product. De boven- en onderkant zijn op elkaar afgestemd en zorgen samen voor een prachtig, duurzaam product.

NY+LON Streets is een urban tapijtcollectie. De tegels in deze collectie nemen je mee op reis naar twee van ’s werelds meest iconische steden: New York en Londen. De collectie bevat zes producten. In Wheler Street, Old Street, Dover Street en Reade Street zijn bekende straattexturen terug te vinden in verschillende gradaties. Het ontwerp van Mercer Street bestaat uit een bijzonder rasterpatroon en Broome Street voegt er een eigentijdse kleur aan toe. De bovenkant bevat een hoog percentage gerecyclede content.

De collectie maakt gebruik van de nieuwe CO2-negatieve backing, CQuest™Bio. De materialen in de backing, op zichzelf staande basis, zijn netto CO2-negatief – wat onze CO2-voetafdruk aanzienlijk verkleint. CQuest ™ Bio is een vinylvrije, niet-bitumen backing gemaakt van een bio-composiet met biobased en gerecyclede vulstoffen. Deze materialen zijn, gemeten op een zelfstandige basis, netto CO2-negatief, waardoor onze CO2-voetafdruk aanzienlijk wordt verkleind. NY+LON Streets heeft geen negatieve ‘embodied’ CO2-voetafdruk, maar is CO2-neutraal gedurende de volledige levenscyclus van het product via ons Carbon Neutral Floors™- programma.

Broome, Wheler, Reade Street, Old, Mercer, Broome Street!
Op de diverse afbeeldingen worden de zes verschillende tapijttegels afgebeeld. Ze zijn onderling te combineren op diverse wijzen, waarmee een speels effect gecreëerd kan worden dat de ruimte breekt. Leg de tegels bijvoorbeeld in lange banen of juist in een eiland. Alle dessins zijn verkrijgbaar in meerdere te combineren kleuren.

FILMPJE!

 

Meer info hierover is te vinden op Headlam.nl of aan te vragen via sales@headlam.nl?