Tarkett introduceert een uitgebreide collectie met nieuwe kleuren en dessins voor heterogene vinylvloeren en wanden die naadloos samenkomen. Ontworpen met oog voor detail en functionaliteit, zijn deze collecties specifiek bedoeld voor architecten en ontwerpers die streven naar eigentijdse en duurzame interieurs voor veeleisende omgevingen zoals zorginstellingen, woonzorgcentra en onderwijsfaciliteiten.

De nieuwe collecties van Tarkett presenteren een selectie van realistische hout-, beton-, marmer- en terrazzodesigns, allemaal vervaardigd uit vinyl. Met diverse kleurtinten en grafische elementen kunnen architecten hun creativiteit de vrije loop laten en ruimtes creëren die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn. Binnen deze vernieuwde collecties introduceert Tarkett ook nieuwe ontwerpen, waaronder een vijftal designs in XXL-formaat, wat zich goed leent voor grootschalige ruimtes. Het XXL-formaat vertegenwoordigt 6 meter aan materiaal zonder enige herhaling in het design, waardoor natuurlijke patronen zoals marmer op een perfecte wijze worden gereproduceerd.

Deze nieuwe vinylserie van Tarkett is specifiek ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van drukbezochte zorginstellingen, woonzorgcentra en onderwijsgebouwen. Met eigenschappen zoals geluidsreductie tot 19 dB, Tektanium® toplaag voor verbeterde kras- en vlekbestendigheid, standaard antislip eigenschappen (R10) en lage VOC-emissie, garandeert Tarkett een omgeving die gericht is op het welzijn en de concentratie van gebruikers.

Tarkett demonstreert haar voortdurende inzet voor duurzaamheid door de introductie van deze collectie, die zich onderscheidt door verminderde afvalproductie en lagere CO2-uitstoot. Met de nadruk op eco-vriendelijke productieprocessen, hergebruik van materialen en ultra lage VOC-emissies, draagt Tarkett bij aan een groenere toekomst. Bovendien kunnen de vloeren gerecycled worden via het ReStart® terugname- en recyclingprogramma van Tarkett.

Meer info: www.tarkett-group.com