Aan het einde van het jaar kan het Parador designteam zich opnieuw verheugen over een belangrijke onderscheiding: de in oktober gelanceerde ‘One Ground’ Design Edition werd met de ICONIC AWARD 2021: Innovative Interior beloond.

Acht vloeren, geïnspireerd door acht locaties over de hele wereld – met dit leidende gedachte in het achterhoofd heeft de creatieve werkplaats van vloerspecialist Parador uit Coesfeld een speciale Design Edition ontworpen, die sinds de lancering in de herfst van 2020 voor sensatie zorgt. Nu hebben de acht uitzonderlijke vloeren een van de felbegeerde prijzen gewonnen in de categorie ‘Wand, vloer, plafond’ op de ICONIC AWARDS 2021: Innovative Interior. ‘We zijn er bijzonder trots op dat onze nieuwe Design Edition met deze prestigieuze prijs is onderscheiden’, aldus een verrukte Birgit Kunth, Hoofd Merk, Marketing en Communicatie bij Parador. Ze vervolgt: ‘One Ground combineert de hoogste designstandaarden op de vloer met een innovatief communicatie-idee en weerspiegelt perfect de houding van het merk en het bedrijf Parador.

De ICONIC AWARDS: Innovative Interior zijn bedoeld voor het ontdekken en bekronen van het beste uit alle gebieden van het interieur. De wedstrijd is gericht op alle bedrijven in de inrichtingsindustrieën en hun partners in de binnenhuisarchitectuur.

De ICONIC AWARDS: Innovative Interior ambiëren een holistische ontwerpbenadering: meubels, verlichting, armaturen worden al lang niet meer alleen als losse objecten gezien, maar als een creatief element in een holistische setting. Het resultaat is een tot in het kleinste detail ontworpen woonlandschap, dat de bewoners een maximum aan sfeer en individuele expressie biedt. De afzonderlijke elementen van deze holistische woonwerelden, van de lamp tot de deurkruk, van het serviesgoed tot de ruimteverdelers en het textiel, worden met grote inspanning en uiterste zorg vormgegeven.

De ICONIC AWARDS 2021: Innovative Interior worden toegekend door een onafhankelijke en deskundige jury. De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de design-, handels- en mediawereld. De ICONIC AWARDS: Innovative Interior worden toegekend door de Duitse Ontwerpraad. De prijzen zijn een eerbetoon aan relevante hedendaagse ontwikkelingen en bijzondere ontwerpprestaties en genieten een hoge internationale reputatie.

Over het bedrijf Parador
Sinds de oprichting in 1977 is Parador GmbH uitgegroeid tot het toonaangevende merk voor hoogwaardige producten voor vloer- en wandontwerp. Het assortiment bestaat uit parket-, laminaat- en elastische vloeren en wand- en plafondpanelen, die worden vervaardigd in het Duitse hoofdkantoor in Coesfeld en op de Oostenrijkse productiesite Güssing.
Parador werd voor zijn uitstekende productdesign al meermaals bekroond met internationale prijzen; waaronder de red dot design award, de Interior Innovation Award en de German Design Award.
Als traditioneel houtverwerkend bedrijf zet Parador zich in voor een verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen en stelt het ecologische normen op het gebied van materialen, productie, verpakking en logistiek. Parador is ook partner van de stichting ‘Plant-for-the-Planet’, die zich wereldwijd inzet voor herbebossing en klimaatrechtvaardigheid.
Sinds juli 2018 is HIL Limited, een dochteronderneming van de CK Birla Group, aandeelhouder van Parador. HIL Limited is de toonaangevende producent van bouwmaterialen en componenten in India.