Afgelopen maandag 20 mei heeft, ter voorbereiding op het NKP, traditiegetrouw een workshop voor de deelnemers plaatsgevonden. Men kwam in Wijk bij Duurstede bij PPC bijeen.

Dit jaar krijgt het NKP een buitenlands tintje….René Caran uit Tsjechië zal met de jury meelopen en neemt 2 buitenlandse parketteurs uit Polen en Roemenië mee, die buiten mededinging aan het NKP mee zullen doen en waarmee het aantal deelnemers uitkomt op 27. Voor de deelnemers is het over een weer interessant om op deze manier kennis te maken van elkaars ervaring. Het NKP wordt gelijktijdig met de beurs InCoDa, op 15, 16 en 17 september, in Gorinchem gehouden.

Tijdens de afgelopen workshop konden de deelnemers alvast de opdracht zien, aan de hand waarvan de nodige tips en tricks door de sponsors werden gegeven. De opdracht betreft een half (tafel-) blad, opgebouwd uit Eiken (door Kerkhofs te leveren) in verschillende uitvoeringen en daardoor kleurscharkeringen, waarin bovendien het nodige freeswerk zal voorkomen. Het geheel wordt met Stauf verlijmd en met overlakbare Skylt olie afgewerkt.

De workshops werden gehouden door Jan-Willem van der Linden van Stauf, Chris de Vries namens Rigo en Hans Bos van Festool. Rigo liet diverse testen met de overlakbare kleurolie zien. Festool speelde in op hun noviteit….”de blue tooth aangestuurde stofzuiger” en legde uit hoe het freeswerk van de opdracht het beste uitgevoerd kan worden. Tussendoor werd genoten van een heerlijke, door PPC verzorgde, lunch.

De dag werd afgesloten met een uitgebreide rondleiding door PPC, waarbij hun Experience Center en de recente uitbreiding speciale aandacht kregen. Al met al weer een bijzonder geslaagde dag en een goede start in de aanloop naar het NKP!