Het merk UZIN breidt haar productassortiment voor de voorbereiding van de ondergrond uit met een flexibele en zeer sneldrogende cementgebonden dispersieprimer/schraplaag.

De nieuwe UZIN PE 650 is een 1-component cementgebonden schraplaag die de ondergrond vult en uitvlakt én zorgt voor hechting met de egalisatie; 3 toepassingen in één handeling. Ideaal voor renovatie en kritische ondergronden. De waterhoeveelheid kan worden aangepast aan de situatie zodat de materiaaldikte kan worden ingesteld. UZIN PE 650 kan zowel met een roller als vlakspaan worden aangebracht in laagdiktes tot 4 mm.

De nieuwe cementgebonden dispersievoorstrijk / schraplaag van UZIN kenmerkt zich door een zeer snelle droging, flexibiliteit en een uitstekende hechting op de ondergrond. De 1-component primer is door zijn flexibele- en sneldrogende eigenschappen zeer geschikt voor renovaties. “Dit stelt de verwerker in staat om snel te werken op kritieke ondergronden, door met slechts 1 handeling 3 stappen te nemen: hechting op de ondergrond, vullen van oneffenheden in de ondergrond en de hechting voor de egalisatie”, legt Tom Borggreve, Hoofd Product Management UZIN uit. Zo biedt UZIN PE 650 perfecte voorwaarden, vooral voor gebruik op problematische oude ondergronden – bijvoorbeeld op tegelvloeren, houten ondergronden of stevig hechtende, waterdichte lijm of resten egalisatie.

UZIN PE 650 maakt de toepassing flexibeler dan ooit. De 1-component voorstrijk wordt ter plaatse gemengd met water en aangebracht. Zo kan de hoeveelheid naar behoefte worden bepaald en de consistentie naar behoefte worden aangepast. Het verbruik kan dus tot 25 % worden verminderd in vergelijking met het 2-componenten alternatief UZIN PE 630 – daarnaast kan UZIN PE 650 worden gespaand of gerold tot een laagdikte van maximaal 4 mm. Bovendien kan het product staand worden gerold –  een meerwaarde op het gebied van ergonomie. Een ander voordeel: UZIN PE 650 reduceert als 1-componentenoplossing het verpakkingsafval aanzienlijk.

De nieuwe dispersieprimer op basis van cement is geschikt voor intensief gebruik in diverse ruimtes. Het hecht op dichte of weinig absorberende ondergronden zoals stenen vloeren en keramische tegels, waterbestendige verven, epoxyharscoatings en (hout)magnesietdekvloeren. Bovendien profiteert de gebruiker van de snelle toepassing op ruwe of geschuurde houten vloerplaten, spaanplaat, parketvloeren of andere houten ondergronden met voegen. UZIN PE 650 is ook geschikt voor gebruik op warmwater-vloerverwarmingssystemen en voor gebruik van bureaustoelen met zwenkwielen volgens DIN EN 12 529. Bovendien is het met EMICODE EC 1 PLUS zeer emissiearm.