Onlangs verhuisden de USFloors – COREtec® hoofdkantoren naar een nieuw bedrijfsgebouw in Kruisem. Voor de vloeren in dit nieuwe bedrijfsgebouw werd gekozen  voor 12 verschillende decoren uit de verschillende COREtec vloerencollecties voor een unieke look. “Het mengen van verschillende stijlen kan namelijk zonder problemen. Of je nu graag een combinatie van donker en licht wil, of tegels aan planken wil laten aansluiten: het kan zonder enige moeite!”, aldus de leverancier.

Bij COREtec Floors is er keuze uit meer dan 200 decoren met “verbluffende en natuurlijk ogende houtstructuren en realistische, warm aanvoelende tegels. Daarnaast creëer je je eigen stijl met tal van legpatronen. Ga je voor strak en modern, rustiek of toch eerder een landelijke stijl? Je vindt zeker en vast wat je zoekt binnen onze uitgebreide collecties!”

In het nieuwe kantoorgebouw zijn voornamelijk de collecties CERATOUCH en The Essentials toegepast. CERATOUCH is een meerlagige harde vloer die zowel de sterkte als de look & feel van een keramische tegel combineert met het plaatsingsgemak van een COREtec®-vloer. Dankzij de minerale kern en speciaal ontwikkelde CERAGUARD-technologie zijn de tegels krasbestendig en minder breekbaar dan keramische tegels, zo stelt het merk. “Ben je fan van steen en keramische vloeren? Dan vind je in deze collectie voor jouw interieur een passend design. Je kan verschillende referenties zelfs mixen om tot een gevarieerd stijl te komen met verschillende decoren. Ook de hippe terrazzolook is een optie!”

COREtec vervolgt: “Droom je van een originele parketlook? Met de unieke ‘Multi Series’ binnen de Essentials-collectie, die beschikbaar is vanaf mei, creëer je zonder moeite met vier verschillende formaten je eigen stijl. Hoe je de planken legt is volledig aan jou. Of ben je meer te vinden voor tegels met een mozaïekeffect? Dan vind je zeker je gading met ‘Rabat’! Dankzij de speciale Soundcore®-technologie hebben de vloeren binnenin de Essentials-collectie bovendien een excellente geluidsdemping en voelen ze lekker warm aan om op te lopen met blote voeten.”

Alle collecties van COREtec garanderen een eenvoudige, zwevende installatie tot 400 vierkante meter. “Dankzij het plaatsingsgemak leg je je vloer binnen één dag. De vloer kan rechtstreeks op beton of een andere, bestaande vloer geplaatst worden dankzij de geïntegreerde kurkonderlaag. Daarbovenop is de vloer direct beloopbaar, aangezien hij niet moet acclimatiseren. De vloeren zijn ontzettend slijtvast en volledig waterproof. Hierdoor zijn ze bestand tegen de enthousiaste levensstijl van zowel kinderen als huisdieren, en lenen ze zich door deze eigenschappen perfect voor gebruik in badkamers én keukens.” Dat is een mooie omschrijving: enthousiaste levensstijl…

   

Tot slot zegt COREtec: “Hoewel er vroeger gekozen werd voor tegels in natte ruimtes en houten vloeren in leefruimtes, hoef je daar bij COREtec-vloeren dus geen rekening meer mee te houden. De vloeren kunnen namelijk in eender welke ruimte geïnstalleerd worden. Na de plaatsing onderhoud je je vloer gemakkelijk met onze speciale onderhoudskit die bestaat uit een vlekkenverwijderaar, dagelijkse reiniger en dieptereiniger. Zo ben je er zeker van dat je vloer er steeds als nieuw uitziet, want verdere behandelingen zoals polieren en polijsten zijn niet nodig.” De nieuwe collectie is binnenkort verkrijgbaar bij de dealers en op de site van het merk.