Frencken Scholl architecten is onlangs verhuisd naar het rijksmonument De Eiffel in Maastricht waar tot 2006 de sanitairfabriek Koninklijke Sphinx huisde. Bij de inrichting werden oude elementen als de bakstenen muren en de typische vooroorlogse ruiten van glas in metaal behouden en gecombineerd met strakke elementen en slimme technologie. Daarnaast werden er veel duurzame materialen toegepast zoals hout, textiel, glas, metaal en de CO2-neutrale Marmoleum concrete vloeren van Forbo Flooring, die het idee van een gietvloer geven.

Bij Frencken Scholl werken in totaal 15 mensen waarvan 8 architecten. Het bureau werkt volgens de visie dat een gebouw meer is dan een aanrijging van ruimtes. Achter elk gebouw steekt een gedachte ten aanzien van het beoogde gebruik, de gewenste uitstraling, de inbedding in de omgeving en de maatschappelijke betekenis en relevantie. Een gebouw vertelt een verhaal. Het is Frencken Scholls ambitie om het wezen van het gebouw te treffen en dat tot leven te brengen waarbij de weg ernaar toe voor alle partijen inspirerend en enthousiasmerend moet zijn. Dat gold ook voor hun eigen nieuwe stek.

Het Eiffelgebouw – ook wel De Eiffel genoemd – is een industrieel monument, gelegen aan de Boschstraat in Maastricht. Het ensemble van drie geschakelde fabrieksgebouwen kwam tussen 1928 en 1941 tot stand en maakte tot 2006 deel uit van de sanitairfabriek Koninklijke Sphinx. Het huisvest sinds 2017 onder andere The Student Hotel. Het beeldbepalende gebouw is sinds 1996 een rijksmonument en werd ooit ontworpen door de architecten G. Knols, G. Verbaet en H. Huyds.