Deze zomer startte de Global Flooring Alliance (GFA) haar dertigste verjaardag met een vergadering in IJsland. De branchevereniging voor importeurs/ groothandels van vloeren begon in 1989 als Eurapal en wijzigde de naam in GFA in 2009. Met de naamsverandering wilde de club ook uitdrukken dat het een globaal gezelschap is geworden in plaats van een puur Europese aangelegenheid. Meer dan ooit houdt de vereniging, waarvan per land 1 bedrijf lid kan worden, zich bezig met onderwerpen als duurzaamheid, sociale vraagstukken en aansprakelijkheid.

De GFA nodigde alle oud-voorzitters uit voor de feestelijkheden. Brian McGrath, oud-voorzitter en voormalig lid namens Ierland: “Een speciaal moment, de oprichting in 1989. Vier leveranciers uit vier landen die inzagen dat samenwerken beter was dan tegenwerken. Dat lijkt nu niet zo bijzonder, maar dat was het toen wel. Deze vier waren Woodpecker uit Nederland, Promoketa uit Spanje, Chetham Timber uit Ierland en Hardvidarval uit IJsland. Dus hier zijn, in het thuisland van een van de oprichters, is heel bijzonder, net als de aanwezigheid van erelid Gottskalk Eggertsson.”

GFA zal nadrukkelijk aanwezig zijn tijdens Domotex in Hannover in januari 2020. “Global Flooring Alliance is al dertig jaar lang een vertrouwde verschijning in de vloerenbranche. Met een rijkdom aan kennis en ervaring van de leden, die opgeteld vier eeuwen aan expertise vormen, willen we duidelijk communiceren aan de markt dat we open staan voor meedneken over vraagstukken en het opnemen van nieuwe leden. Het delen van kennis is een van onze speerpunten voor de komende jaren ”, aldus GFA voorzitter Einar Gottskalksson.

Meer informatie over de GFA (die op 12 januari vergadert tijdens Domotex in Hannover) en de plannen in dit jubileumjaar: www.globalflooringalliance.com