Bona, dit jaar 100 jaar oud, heeft het Bona Olie Assortiment een fris nieuw uiterlijk gegeven: alle producten hebben nieuwe productlabels en het paradepaardje parketolie Bona Craft Oil 2K heeft 6 nieuwe kleuren, waardoor Bona nu 17 standaardkleuren kan leveren. Alle kleuren zijn mengbaar, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn ontstaan om nog meer kleuren te creëren.

Bona biedt een reeks van kleurmogelijkheden in lijn met de huidige trends en designopvattingen. Omdat dit is ontwikkeld met invloeden vanuit de designbranche, inclusief het Pantone Color Institute en Elle Decor, toonaangevend op het terrein van binnendesign, biedt Bona elke houten vloer een ongelooflijke variatie aan kleuren, met een haptische uitstraling en die van ruwhout.

Bona heeft een complete brochure gemaakt in de vorm van een fotoboek met voorin diverse referentiefoto’s – handig om in de showroom te leggen om consumenten voorbeelden te kunnen laten zien – achterin staat meer technische informatie, kleurideeën & effecten creëren, alles over de duurzame producten, geborstelde houten vloeren, hoe het tot stand te brengen, compleet met foto’s. En het juiste onderhoud van geoliede houten oppervlakken.

“Dit innovatieve Bona Olie Systeem benadrukt het unieke karakter van elke houten vloer, van het frisse, schone minimalisme van wit geoliede brede planken tot een eigentijdse kijk op klassiek parket en de diepe tinten van een historische vloer”, aldus de Zweedse fabrikant.

In het complete assortiment van Bona van hernieuwbare oliën staan duurzaamheid en veiligheid voorop, zowel bij installeren als reparatie. Door gebruik te maken van plantaardige materialen met een buitengewoon gering gehalte VOS zijn Bona oliën gebaseerd op lijnzaad-, castor- en saffloerolie. Het hoge oliegehalte en minimale oplosmiddelgehalte garanderen een hoge mate van verzadiging, voor gezonde vloeren en een langdurige bescherming, zo stelt Bona.

De Bona Olie producten met nieuw etiket worden gefaseerd in de markt gebracht, net als dat destijds gebeurd is met de repositionering van de Bona Parketlakken in 2016.

ALLE VOORDELEN VAN DE BONA PARKETOLIE – Bona Craft Oil 2K

  • Lange open tijd (hele ruimte in de olie zetten en pas daarna in- en uitboenen), ook bij hoge zomerse temperaturen.
  • Indien gewenst overlakbaar, daardoor uitermate geschikt voor projectmatige toepassingen.
  • Door de praktische verpakking een veilige verwerking van de harder (2e component).
  • Een veilig, stabiel en bewezen systeem.
  • Laag verbruik – dus lage kosten per m²