DESSO heeft een nieuwe serie projecttapijt in tegels op de markt gebracht.  Deze serie heet Harvest en het patroon heeft volgens de fabrikant uit Waalwijk wuivende korenvelden als inspiratiebron. Dit zien we terug in de contrasten tussen licht en schaduw in het patroon. Mij doet het eerder aan geschilferd ijs denken, maar dit terzijde.

“Tarkett maakt slim gebruik van een tweekleurig garen om de sfeer op te roepen van wuivende korenvelden en een landelijke omgeving, die de inspiratie vormden voor Harvest. Elke tegel in het assortiment verschilt van de volgende en de contrasterende kleuren geven een ongekende diepte. Het eindresultaat weerspiegelt de mooie onregelmatigheden die in de natuur te zien zijn”, aldus de fabrikant.

“Het was de bedoeling om via creativiteit de onvolmaaktheden van onze aarde zo goed mogelijk na te bootsen. We hebben dat gedaan door de kalmerende energie die het ontwerp uitstraalt, in te zetten om commerciële ruimten tot leven te brengen”,  zo zegt Ludwig Cammaert, Design and Technical Development Director voor DESSO-tapijten bij Tarkett. Een assortiment van 9 neutrale grijze en beige tinten aangevuld met 3 organische accentkleuren (in totaal 12 opties) geven een subtiel palet en een “schat aan schitterende configuraties”.

De tapijttegel is een gestructureerde lussenpool van 50×50 cm. Gebruik de tegel in één enkele kleur of in twee of meer kleurschakeringen voor effect en om slimme zones aan te brengen bij installatie. “Harvest kan ook worden gecombineerd met effen tegels in complementaire kleuren om de beweging op intrigerende wijze te onderbreken”, aldus DESSO.