Thomsit maakt nu deel uit van de exclusieve groep Duitse normen- Merken van de Eeuw 2019. Met deze award krijgt Thomsit een vermelding in een speciale editie van het magazine Die Zeit.  Het opinieblad eert Thomsit als het toonaangevende Duitse merk op het gebied van vloertechnologie.

Thomsit werd bijna 75 jaar geleden opgericht in Duitsland en maakt sinds 2017 deel uit van de PCI Group. Begin 2019 werd de herpositionering van het merk Thomsit voor het eerst aan het publiek gepresenteerd. Met de claim “make it!” verduidelijkt de PCI Group dat Thomsit dynamisch handelt, op trends anticipeert en proactief impulsen op de markt afgeeft.

Thomsit heeft sinds het begin van het jaar de uitbreiding naar drie productielocaties gerealiseerd in Duitsland. “Zo kunnen klanten vanuit deze drie locaties nog beter worden bediend. Dit zal leiden tot een flexibeler logistiek proces”, aldus de fabrikant.

Thomsit vervolgt: “De nieuwe Duitse Thomsit website leidt klanten ook sneller naar succes – met bijvoorbeeld de geoptimaliseerde online adviestools ontvangt u in slechts een paar klikken de juiste Thomsit aanbeveling voor elke uitdaging in uw werk. In een dynamische markt slaagt Thomsit er herhaaldelijk in zijn klanten te inspireren.” Binnenkort wordt deze nieuwe website ook in de Benelux geïntroduceerd.

Manuel Rez, hoofd van Marketing Management PCI Group, is blij met de award: “Thomsit is al tientallen jaren toonaangevend is de markt. De nieuwe positionering als dynamisch merk geeft Thomsit een nog meer onderscheidende identiteit. Deze speciale award bevestigt het werk van het hele team en toont het hoge niveau van vertrouwen dat onze klanten hebben in het merk Thomsit. We onderstrepen onze claim: Met Thomsit kun je elke vloer aan!”

De award Duitse normen – Merken van de Eeuw is een van de oudste in Duitsland. Om de drie jaar verschijnt er een geïllustreerd boek met deze bekroonde merken van de Duitse economie. De jury bestaat uit leidinggevenden uit het bedrijfsleven, de media en de creatieve industrie, evenals medewerkers van de uitgeverij Die Zeit. In een evaluatieproces in drie fasen wordt bepaald welke merken in de editie worden opgenomen. De award wordt toegekend aan traditionele bedrijven met een grote bekendheid en merken met duidelijke unieke verkoopargumenten die in het collectieve bewustzijn voor een complete productcategorie staan. Naast Thomsit als toonaangever in de vloertechnologie branche behoren bijvoorbeeld Ritter Sport, Miele, Tempo, Tesa en BMW tot de exclusieve groep van winnaars.

Holger Sommer, directeur van Business Management Floor Laying Europe, onderstreept het belang: “De award als Merk van de Eeuw is zowel een erkenning als een stimulans voor ons. Thomsit is een van de belangrijkste merken in ons vakgebied. We moeten het vertrouwen van onze klanten in het merk elke dag opnieuw bevestigen. Deze award laat zien dat we op de goede weg zijn. ” Op de foto staat Rez links en Sommer rechts.