Per 1 mei heeft de Zwitsere parketfabrikant het Amerikaanse Somerset Hardwood Flooring uit Kentucky overgenomen. Hiermee hopen de Zwitsers hun internationale aanwezigheid te vergroten.

De twee merken vullen elkaar aan in producten en distributie aldus Bauwerk: Somerset maakt massief houten vloeren en Bauwerk meerlaags parket, beide merken verwachten gebruik te kunnen maken van elkaars dealernetwerk en logistiek. Samen zijn de twee bedrijven goed voor een jaarlijkse omzet van 400 miljoen Zwitserse Francs (382,4 miljoen euro) met een afzet van ongeveer 115 miljoen vierkante meter.

Patrick Hardy, CEO van de Bauwerk Group AG: “Met deze overname hebben we een goede stap op de Amerikaanse markt gezet in distributie van de vloeren uit onze groep (die naast Bauwerk Parkett ook uit Boen bestaat). We voegen Somerset toe aan ons portfolio van merken, de productiefaciliteiten in Kentucky en Tennessee blijven dan ook ongewijzigd bestaan en produceren.” Op de foto bovenaan een voorbeeld van zo’n glimmende Amerikaanse houten vloer van Somerset.