Het schuren is alleen maar beter geworden. Met een constante focus op betere werkprocessen en resultaten tilt het Bona FlexiSand Assortiment het schuren naar een hoger niveau met de innovatieve Bona ErgoEdge – voor sneller, rechtop lopend, ergonomisch schuren.

Kantenschuren is een integraal onderdeel van het schuren van houten vloeren. ”Speciale kantenschuurmachines geven u het juiste bereik en controle van hoeken en kanten. Maar kantenschuren in het algemeen is vaak tijdrovend evenals vermoeiend, met veel tijd besteed met knielen. Nu lanceert Bona een nieuwe toolkit binnen het Bona FlexiSand 1.9 Assortiment, de Bona ErgoEdge. Met de Bona ErgoEdge kan een normale werkdag van 3,5 uur gehurkt of op de knieën nu worden teruggebracht naar slechts een half uur, waardoor een slopend proces wordt omgezet in een verheffende schuurervaring.”

De Bona ErgoEdge is speciaal ontwikkeld om te worden gemonteerd op de Bona Power Drive Connect voor onder de krachtige Bona FlexiSand 1.9. De 178 mm brede schijven geven een perfect bereik en schuurcontrole, evenals het voordeel van meer oppervlak schuren in één keer – er kan hierdoor dichter tot aan de kanten worden geschuurd met de Bona FlexiSand. Samen met het Wandgeleidewiel maakt de Bona ErgoEdge sneller & eenvoudiger schuren in een rechtop lopende, ergonomische houding mogelijk. Het gedoe en de tijd om met langdurig knielen kanten te schuren kan nu drastisch worden verminderd.

“Dankzij de bredere gebogen schijven (Reflex Technologie) die tot aan de rand van de Bona FlexiSand reiken, kan nu tot wel 90% van het kantenschuren worden gedaan met rechtop lopende houding. Dit zonder de noodzaak om snel te wisselen naar een specifieke machine. Ik denk dat kantenschuren in de toekomst zal worden geassocieerd met eenvoud dankzij deze innovatie,” zegt Jochen Röhrich, Product Manager Abrasive and Machines, EMEA / APAC bij Bona AB.

Voor meer informatie ga naar www1.bona.com/nl/professional/nieuws/bona-ergoedge. Of neem contact op met de desbetreffende Bona Vertegenwoordiger of het kantoor in Haarlem.

Over Bona
Bona AB is een familiebedrijf dat in 1919 is opgericht en levert een compleet assortiment aan producten voor het installeren, renoveren, onderhouden en opknappen van premium vloeren. Bona is altijd bezig met innovatie en was de eerste in de parketbranche die een volledig systeem van watergedragen parketlakken en onderhoudsproducten aanbood. Ook liep Bona voorop in het stofvrij schuren proces. Tegenwoordig biedt Bona producten voor de meeste premium vloeroppervlakken, waaronder hout, tegels, vinyl, elastische vloeren, rubber en laminaat. De omzet bedroeg in 2019 ca. 257 miljoen Euro. Het hoofdkantoor staat in Malmö, Zweden en is wereldwijd vertegenwoordigd door 17 dochterondernemingen, 70 distributeurs, 600 medewerkers en 5 fabrieken. Voor meer informatie bezoek onze website www.bona.com