Vorige week kregen de Nederlandse klanten van Bona in Vianen al de primeur voor ons land van de nieuwste parketlak van Bona: de Traffic GO. Nu is de lak voor iedereen beschikbaar.

Dankzij een nieuwe generatie uithardingstechnologie biedt Bona Traffic GO een ideale combinatie van werkgemak en de slijtvastheid van een high-end 2K-lak. De innovatieve uithardingstechnologie met ingebouwde harder is een belangrijke stap voorwaarts voor eenvoudige, effectieve en veilige houten vloerlakken. Voldoet aan de veiligheids- en gezondheidseisen van morgen – Bona Traffic GO.

Schudden en GO is de gedachte achter deze lak waarbij de eigenschappen en technologie van een 2k lak nu in een 1k lak zit. De harder is ingebouwd. Door PFAS en Isocyanaat uit te faseren, biedt Bona Traffic GO ook een veiligere en gezondere toepassing voor morgen. Net zoals alle Bona Traffic-oplossingen is de Bona Traffic GO ontworpen voor vloeren in locaties die intenief worden belopen. Een voorbeeld is Schiphol, waar deze lak langdurig is getest in vergelijking met de reguliere Traffic HD die daar al jaren wordt toegepast.

Bona: “Met zijn unieke 2K-technologie is Bona Traffic GO hét perfecte alternatief wanneer een traditioneel 1K product niet effectief genoeg is. Het maakt een sterke, professionele duurzaamheid mogelijk en is eenvoudig te gebruiken. Bona ontwikkelt zijn eigen polymeren als basis voor deze prestatie. Dit heeft Bona de mogelijkheid gegeven om de bouwstenen in de lak aan te passen, waardoor ze een zeer duurzame, maar flexibele beschermlaag vormen zonder isocyanaten toe te voegen. Het resultaat is een nieuwe en unieke 2K-technologie waarbij de harder in de lak is opgenomen – een ingebouwde harder.”

Het bedrijf vervolgt: “Al onze 2K producten bevatten al minder dan 0,1% diisocyanaat. Door Bona-producten te gebruiken, bent u dus niet onderworpen aan de EU-cursus “Veilig gebruik van di-isocyanaten”. De formule voor Bona Traffic GO is eveneens ontwikkeld met het oog op gezondheid en duurzaamheid.”

Met een efficiënter gebruik van hulpbronnen genereert Bona Traffic GO minder afval. Een traditionele 2K-aflak moet binnen 4 uur na het mengen van de harder & lak worden gebruikt, maar de Bona Traffic GO kan na opening van de can opnieuw worden gesloten en aanzienlijk langer worden gebruikt (omdat de harder pas activeert bij het aanbrengen op de vloer). Bona: “U hoeft geen extra harder meer toe te voegen, waardoor u geen tijd meer hoeft te besteden aan het berekenen en mengen van de lak. Dit zorgt voor meer flexibiliteit in het werkproces, evenals tijdsbesparing – gewoon schudden en GO.”

Meer informatie: https://www.bona.com/nl/professional/leggen-en-renoveren/primers-en-lakken/bona-traffic-go/