Het nieuwe Tessera Perspective van Forbo Flooring biedt de zakelijke klant niet alleen een collectie van luxe tapijttegels met een fraai ingetogen streepdessin, maar ook een vloer die zorgt voor minimale geluidsoverdracht. Daarnaast bevat de collectie maar liefst 65 procent aan gerecycled materiaal. Daarmee heeft de Tessera tegel het hoogste gehalte gerecyclede content van alle vergelijkbare tegels in de markt, zo stelt de fabrikant. Tessera Perspective laat zich verder gemakkelijk combineren met Forbo’s Allura Flex luxe vinyltegels.

Voor de productie van de Tessera Perspective tapijttegel gebruikt Forbo een nieuw, zeer innovatief garensysteem, genaamd Refresh. Dit zorgt voor een volle, luxueus aanvoelende dekking en een dichter oppervlaktegevoel, terwijl er toch echt minder garens worden gebruikt (en ook dat is weer goed voor het milieu). Het garensysteem kent bovendien een ingebouwde weerstand tegen vlekken en vervuiling.

De basis van de nieuwe Tessera collectie bestaat uit acht neutrale kleurtinten aangevuld met zes accentkleuren. Elke kleurtint combineert twee accentkleuren waardoor het moderne, zacht gestreepte dessin ontstaat. Tessera Perspective heeft verder een hoge akoestische waarde van 25 dB voor minimale geluidsoverdracht. Dit draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat waarin werknemers, klanten of gasten zich goed kunnen concentreren.

Alhoewel het een tegelcollectie betreft, geeft de monolithische manier van installeren de indruk van een kamerbreed gelegde vloer. Individuele tegels kunnen bovendien makkelijk vervangen worden. Tessera Perspective valt met klasse 33 in de hoogste klasse voor duurzaamheid en kwaliteit.

Forbo Flooring streeft er met al haar collecties naar om gezonde en duurzame vloeren te maken die goed zijn voor de mens, gebouw en milieu. Forbo gelooft in de circulaire economie en levert daar een actieve bijdrage aan door het gebruik van hernieuwbare bronnen te bevorderen, het terugwinnen van materialen & afval, de inkoop van duurzamere grondstoffen en het efficiënte gebruik van energie. Daarnaast hoopt de vloerproducent de recyclebaarheid en het hergebruik van haar producten op termijn te verzekeren.

 

Voor meer informatie zie www.forbo-flooring.nl/perspective.