Bona introduceert de nieuwe parketlak Bona Traffic HD Raw. Deze biedt een ultramat vloeroppervlak met een zeer hoog niveau van bescherming en duurzaamheid. Deze lak creëert ook een zacht, natuurlijk gevoel van onbehandeld hout.

Bij huidige parketlakken kan de glansweergave op een houten vloer verschillen en is bijvoorbeeld afhankelijk of je de vloer van bovenaf bekijkt of van een afstand. Een laagglanzende vloer, gezien vanaf de andere kant van de ruimte, kan toch behoorlijk glanzend lijken wanneer zonlicht op het gelakte oppervlak schijnt. Bona heeft met het nieuwe product Bona Traffic HD Raw hier de oplossing voor – een eenvoudig aan te brengen, duurzame, ultramatte aflak die voldoet aan de hedendaagse trends en behoeften van vloereigenaren en de vloer eruit laat zien als onbehandeld.

Een houten vloer afgewerkt met Bona Traffic HD Raw heeft een absoluut natuurlijke uitstraling, bijna alsof het oppervlak onbehandeld is. Vanuit welke hoek je ook naar de vloer kijkt, het glansniveau blijft ultramat. Ook het gevoel is dat van een natuurlijke houten structuur. Tevens is Bona Traffic HD Raw met zijn hoge slipweerstand ideaal voor gezinnen met zowel kinderen als huisdieren. Tevens uitermate geschikt voor houten trappen vanwege de ultieme stroefheid. De ultramatte uitstraling blijft ook op grotere oppervlakken consistent, zowel tijdens het aanbrengen als tijdens het droogproces. Het product is geurarm. Net zoals alle Bona Traffic HD producten is Bona Traffic HD Raw een 2-componenten waterlak die voldoet aan hoge normen zoals EC1 PLUS en GREENGUARD.

“Normaliter hebben de glansverschillen op dezelfde vloer allemaal te maken met de lak en de samenstelling ervan. Na een uitgebreid onderzoek in ons laboratorium hebben wij deze uitdaging eindelijk opgelost en een nieuwe aflak geleverd met een echte “raw wood”-uitstraling. De magie ligt in de combinatie van verschillende kenmerken, waardoor de prestaties van het product worden geoptimaliseerd. Bona Traffic HD Raw heeft een uitstekende natuurlijke uitstraling en laat een grote duurzaamheid zien op het gebied van slijtage en chemische bestendigheid. Zelfs als de lak bijna onzichtbaar is, is hij er en zorgt hij voor een langdurige bescherming van de houten vloer”, aldus Thomas Hallberg, Director Product Management Professional EMEA/APAC, Bona AB.

Bona Traffic HD Raw is vanaf nu verkrijgbaar.