Alexander Wurst (52) zal Deutsche Messe AG op 30 september 2021 verlaten. Hij was in totaal 19 jaar werkzaam bij Deutsche Messe – sinds 2008 is hij verantwoordelijk voor de divisie “Internationale Beurzen”, waartoe DOMOTEX, LIGNA, INTERSCHUTZ, LABVOLUTION en didacta behoren.

“In zijn bijna 20-jarige carrière bij de Deutsche Messe heeft Alexander Wurst als toegewijd divisiedirecteur een sleutelrol gespeeld bij het vormgeven van de ontwikkelingen van ons bedrijf en de divisie ‘Internationale Beurzen’. In deze functie heeft hij – in nauwe en vertrouwensvolle samenwerking met onze klanten – de beursmerken in zijn portefeuille zowel in binnen- als buitenland met succes uitgebouwd. Wij hebben een minnelijke schikking getroffen met de heer Wurst over de beëindiging van zijn contract met Deutsche Messe AG”, aldus Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deutsche Messe. “Ik wil de heer Wurst bedanken voor zijn vele impulsen, zijn creativiteit en zijn doenersmentaliteit gedurende zijn bijna 20 jaar bij het bedrijf. Het hele ‘Deutsche Messe’-team wenst de heer Wurst het allerbeste voor zijn verdere carrière”.

Vanaf 1 april 2021 zal Christian Pfeiffer (44 jaar) als interim-chef van “Internationale Beurzen” fungeren en als directe contactpersoon ter beschikking staan van alle klanten van alle beurzen. De heer Pfeiffer zal deze taak op zich nemen naast zijn verantwoordelijkheden als afdelingshoofd bij LIGNA.

Köckler: “Christian Pfeiffer heeft de afgelopen jaren in zijn rol als afdelingshoofd bij LIGNA een sleutelrol gespeeld bij het stimuleren van de positieve ontwikkelingen van deze toonaangevende vakbeurs voor de houtbewerkingsindustrie, en beschikt over een uitstekende branche- en verkoopkennis en een hoog niveau van leiderschapskwaliteiten.”