Vrijdag 21 april was het Cultuurhuis Landgraaf tot op de laatste stoel bezet om de reis door 50 jaar Bloemen Parket mee te maken. Gouden momenten werden gedeeld. Sterrenchef Hans van Wolde onderstreepte dat hout smaak geeft aan een ruimte. “Wat de kookbrigade voor mij is, zijn de parketteurs voor Bloemen Parket”.

Gunter Brenneke en Leo Vandegard, medewerkers van het eerste uur, deelden namens de medewerkers gouden anekdotes. Michèl Brandts en Frank Schoonwater gaven daarop een inkijkje in het bedrijf Bloemen Parket en het vak van parketteur. “Een parketteur ruik je aankomen. Hij ruikt naar hout.” Peggy van Sebillen, adjunct-directeur Bonnenfantenmuseum, trok mooie parallellen tussen kunst en houten vloeren. “Niets voor niets is een van de mooiste vloeren: de Bonnefantenvloer. Een van de eerste uitdagingen onder leiding van Ingrid.”

Camille Oostwegel, de 2e generatie van de Oostwegel Collection, herkende zich volledig in de innovatiedrang van het familiebedrijf Bloemen. “Respecteer de traditionele waarden en normen, maar durf ook te vernieuwen, anders roest je vast”. Karin Louwers trakteerde frank en vrij op de bonte herinneringen uit haar studententijd met Ingrid. “Feest onder ons meiden, maar als het erop aan kwam waren we een topteam. Ingrid verraste toen al met haar originele marketing ideeën, waardoor ons project landelijke bekendheid kreeg.” Nog steeds zijn Karin en Ingrid dikke vriendinnen.

Aan het slot van deze boeiende reis langs gouden momenten en monumenten werd de glossy INGRID 002 gelanceerd. De bekendmaking dat door giften van genodigden, relaties, klanten en het Team Bloemen Parket zelf er een bos van 200 bomen in Landgraaf gaat komen vormde de apotheose. Ingrid Bloemen en wethouder Bart Smeets van de Gemeente Landgraaf mogen nu op zoek gaan naar een geschikte plek voor dit gouden cadeau.