Eind maart opende DOMOTEX asia/CHINAFLOOR de deuren voor 1.000 exposanten en 67.918 bezoekers. Hiermee werd bevestigd dat fysieke vakbeurzen nog steeds het meest succesvol zijn en dat de vloerenindustrie staat te trappelen om weer zaken te doen.

De beurs was verspreid over 128.000 vierkante meter in het Shanghai New International Expo Center. Het was de eerste vloerenbeurs op grote schaal van 2021. Dit jaar voor de 23e keer gehouden blijft de beurs het vertrekpunt voor zakendoen in vloeren voor het gehele Aziatische continent. “De buitengewoon hoge respons op de beurs bevestigt de strategische rol van DOMOTEX asia/CHINAFLOOR binnen de vloerenindustrie. De branche is klaar voor nieuwe business in 2021” , aldus Jessica Zhu, vice president van VNU Exhibitions Asia.

In 2021 was het thema van de beurs “Cultivating new Forms of Business – Enabling New Growth”, met 23 experts die waren uitgenodigd om te spreken tijdens het vakevenenment. Meer dan 400 leidinggevenden van meer dan 200 Chinese bedrijven waren aanwezig bij deze presentaties Via video streaming sprak Craig Dupra, voorzitter van de Amerikaanse National Wood Flooring Association met een presentatie over de houten vloeren industrie in de Verenigde Staten op dit moment. Zijn focus lag op distributiekanalen. Tanja Kernt, hoofdredacteur van BNP Publications presenteerde meer glabale cijfers als aanvulling op zijn verhaal.

Global Flooring Connect,  het digitale platform van DOMOTEX asia/CHINAFLOOR, was er voor de exposanten en bezoekers die niet fysiek naar Shanghai konden of wilden reizen. Meer dan 150 inkopers, van bouwbedrijven tot groothandels, waren drie dagen lang online en spraken zo met 220 exposanten. De tevredenheid over deze gesprekken was zeer groot. Virtuele rondleidingen over de stands, live streams van evenementen en social media, waaronder TikTok, Facebook, Twitter, Instragram, Youtube en LinkedIn zorgden voor meer dan 2,500,000 unique views in totaal.

Vijf jonge Chinese interieur ontwerpers ontwierpen samen met internationale fabrikanten Virtual Reality Interior spaces met vloeren van deze fabrikanten. Bezoekers konden deze zwarte dozen betreden en zagen zo een presentatie met de nieuwste VR technologie en fysieke displays. In de hallen naast de vloerenhallen waren andere interieurbeurzen gaande die een mooie aanvulling op de getoonde vloeren vormden, aangezien het ontwerpen van een interieur steeds meer een totaalproject aan het worden is.

Bijvoorbeeld de Interior Prefabricated Decoration (IPD) beurs waarbij bekende Chinese projectontwikkelaars als Jinmao en Jindi het bouwen van een prefab huis met interieurdecoratie demonstreerden. Dit bracht een hoop bezoekers op de been. De beurs cadex was er voor de laatste trends in architectuur en interior design. Tijdens de “Healing With Design” bijeenkomst werd onder grote belangstelling de aandacht gevestigd op het verbeteren van de openbare ruimte in dichtbevolkte steden, een zeer actueel thema. “Shaping the World with Joy”,  was een showcase waarin werd uitgelegd hoe design mensen gelukkig kan maken, zelfs in tijden van een pandemie.

In 2022 volgt de 24e editie van DOMOTEX asia/CHINAFLOOR van 25tot en met 27 mei in het National Exhibition and Convention Center (NECC) in Hongqiao, Shanghai. Omdat China de Olympische Winterspelen organiseert in 2022 schuift de beurs op naar eind mei. Meer dan 70 procent van de exposanten van dit jaar heeft al ingeschreven voor volgend jaar. Dit verheugt de organisatie uiteraard enorm. Wilt u ook meedoen als exposant of als bezoeker:  www.domotexasiachinafloor.com