De beurs Domotex USA stond pas gepland voor 1 tot en met 3 maart 2021 in Atlanta, maar organisator Hannover Fairs USA heeft gisteren besloten de beurs uit te stellen tot een nader te bepalen datum. Op de foto het campagnebeeld van Domotex USA.

De reden lijkt voor de hand te liggen: de Verenigde Staten is al weken het zwaarst getroffen land wat betreft de pandemie. Maart lijkt ver weg, maar zoals het er nu naar uitziet zit het land nog lang in de problemen.

Maar dit wordt juist helemaal niet genoemd in het persbericht over het verschuiven van de beurs. Er wordt slechts gehint naar de situatie in de wereld. Er is recent een uitgebreid onderzoek geweest naar de afgelopen editie (die zeer matig werd bezocht, volgens sommige deelnemers) en er is gesproken met deelnemers en partijen die nog niet hebben deelgenomen. De conclusie luidt dat er wel degelijk behoefte is aan een vakbeurs als Domotex USA, maar dat het iets anders moet worden dan dat het nu is. Wat dan precies wordt (nog) niet duidelijk gemaakt.

Donna Busse, directeur van Domotex USA: “We gaan de tweede helft van 2020 en 2021 gebruiken om een beurs te ontwikkelen die nog beter aansluit op de wensen van exposanten en bezoekers. We willen iedereen bedanken voor de input bij het onderzoek en zien jullie graag terug bij de volgende editie.” Waar en wanneer dat ook moge zijn.

Voor updates: www.domotexusa.com