Foto: Showroom Unilin

 

Succesvolle derde editie smaakt naar meer

Flanders Flooring Days trekt internationale bezoekers uit 78 landen

Donderdagavond trokken de hoofdrolspelers van Flanders Flooring Days de deuren tevreden achter zich dicht na een geslaagd event. Deze derde editie heeft het vakevent voor de Europese vloerindustrie internationaal sterk op de kaart gezet. Zo verwelkomden de deelnemers in hun showroom en in The Hub in Kortrijk maar liefst 3.474 bezoekers uit 78 landen.

Nieuw deze editie: The Hub, Trend talks en een gratis shuttleservice. Sinds 2022 slaan producenten van harde en zachte vloeren en afgeleide producten de handen in elkaar voor het overkoepelende vakevent Flanders Flooring Days. Het begon met toonaangevende producenten die bezoekers verwelkomden in hun showrooms en productiefaciliteiten. Binnen een straal van 25 kilometer namen meer dan tien klinkende namen uit de sector deel. Ook vrijdag bleven founding partners Associated Weavers Europe, Balta, Beaulieu International Group, Belysse, Lano, Unilin Flooring en US Floors Coretec centraal op de beurs.

Een niet te missen event

Flanders Flooring Days blijft een platform voor het Europees aanbod van kwalitatieve soft en hard flooring. In 2024 groeide het concept op alle vlakken. Van 13 tot en met 16 mei werd het event opengetrokken en konden Europese fabrikanten in The Hub terecht om hun producten te tonen. 38 internationale deelnemers kozen voor zo’n stand in Kortrijk Xpo. Ook nieuw dit jaar waren de Trend Talks. Op maandag 13 mei trok Judith Van Vliet een volle zaal met haar seminar ‘Do you speak color?’. Een zeer toegankelijke sessie die meteen inspiratie bood aan iedereen actief in de interieursector met zeer waardevolle en bruikbare takeaways. Ook de Masterclass Design Language van Christine Boland op donderdag werd met heel wat enthousiasme onthaald. Bezoekers vonden vlot de weg van de showrooms naar The Hub dankzij de gratis shuttleservice. Zo kon iedereen precies die producenten ontmoeten van het verlanglijstje. De reacties op het event waren dan ook erg positief. Een geslaagde derde editie van Flanders Flooring Days die smaakt naar meer.

De vakbeurs vindt in 2025 dan ook opnieuw plaats, deze keer van 2 tot 5 juni. Noteer deze data alvast in je agenda. Binnenkort leest u uiteraard een uitgebreid verslag in ons vakblad.

Scroll naar beneden voor de sfeerimpressie.

 

Unilin Showroom

 

Verbatex

 

Osta

 

Lamett

 

IVC

 

Coretec US Floors

 

Gezelligheid bij Coretec

 

Beaulieu International

 

Belysse

 

Balta

 

Hieronder meer sfeerbeeld vanuit The Hub in Kortijk:

We troffen General Manager Eef van Leusden van MFLOR, die een bezoekje bracht aan de beurs, hier met de afgelopen vrijdag 65 jaar geworden Peter Kuipers van exposant Rinos.

 

   

Het team van Vloeren Business Magazine en Vakblad Mobilia groet u!