De voorbereidingen voor DOMOTEX DIGITAL DAYS 2021 (19 – 21 mei) zijn in volle gang en worden positief ontvangen door de vloerenindustrie. De Digitale Conferentie, die oorspronkelijk gepland was voor 20 mei zal met twee dagen worden verlengd. Deze dagen zullen beschikbaar zijn voor de deelnemers voor business dating en networking.

DOMOTEX 2021 zal dit jaar worden gehouden van 19 – 21 mei, in de vorm van een ‘digital-only evenement’ uiteraard naar aanleiding van de aanhoudende COVID-19 pandemie. De DOMOTEX DIGITAL DAYS bestaan uit een live conferentieprogramma op 20 mei, waarin actuele en trendsettende onderwerpen in de internationale vloerbedekkingsindustrie aan de orde zullen komen. Het live programma wordt omlijst door twee dagen van business dating, networking en uitwisseling voor de deelnemers. De DOMOTEX van dit jaar biedt dus een alternatief, digitaal handelsplatform dat drie dagen lang voor alle deelnemers toegankelijk is. ”Negen weken voor de start van het evenement ziet de registratie er positief uit. Exposanten en jarenlange partners zoals Ipek – A. Ipektchi, Battilossi en Theo Keller uit het segment handgemaakte tapijten, maar ook Neuhofer Holz en Unilin Technologies zullen van de partij zijn.”

“De DOMOTEX DIGITAL DAYS zijn een ontmoetingsplaats voor de internationale gemeenschap, bieden business dating en live chats tussen alle deelnemers en nog veel meer. Deelnemers kunnen nu al uitkijken naar dit digitale evenement en het boeiende conferentieprogramma. Inclusief alle laatste ontwikkelingen en trends, zal de programmering vooral gericht zijn op de drie thema’s toekomst van retail, toekomstige trends in interieurvloeren, en duurzaamheid en gezond leven,” zegt Sonia Wedell-Castellano, Global Director DOMOTEX, Deutsche Messe. Zij verklaart verder: “DOMOTEX vond voor het laatst plaats in januari 2020. Sindsdien is de wereld in beslag genomen door de gevolgen van de pandemie en kunnen handelsbeurzen niet meer plaatsvinden zoals gebruikelijk. Met de DOMOTEX DIGITAL DAYS bieden we de tapijt- en vloerbedekkingsindustrie een virtueel platform voor het uitwisselen van ideeën, het bieden van netwerkmogelijkheden en de kans om productinnovaties aan een internationaal publiek te laten zien. De DOMOTEX DIGITAL DAYS kunnen zeker niet de DOMOTEX beurservaring vervangen, maar bieden een geweldige manier om virtueel in contact te blijven met de vloergemeenschap tot we elkaar weer ontmoeten in januari 2022.”

Het live conferentieprogramma omvat lezingen, paneldiscussies en product- en innovatiepresentaties met live discussies, sprekers van topniveau en experts uit de wereld van vloerbedekking. Naast de drie deelonderwerpen van het keynote-thema ‘COVER NEW GROUND’ Balanced Living, Sustainable Living en More than Floor, zal de focus vooral liggen op toekomstige trends in retail. Onder de titel “The Future of Retail – Lessons learned in the crisis” zullen onderwerpen als de digitalisering van fysieke retail aan bod komen; de voor- en nadelen van digitalisering in de vloerenindustrie zullen worden onderzocht. Experts en trendonderzoekers zullen antwoorden geven op actuele vragen in de vloerbekledingssector.