Bouwmarkt Hornbach opende op 26 november een speciale vestiging voor vloeren in Kerkrade. Dit is de eerste van de nieuwe formule die het Duitse bedrijf heeft bedacht voor het verkopen van vloeren.

Er zijn in totaal meer dan 20.000 artikelen aanwezig op een oppervlakte van 7.000 vierkante meter. Hornbach biedt naar eigen zeggen hulp bij de planning, aankoop en uitvoering van de vloer. Grote voorraden en advies bij mensen die zelf een vloer gaan leggen horen ook bij deze formule. Er is gekozen voor een kale opstelling om zoveel mogelijk modellen te kunnen laten zien: vloerdelen aan de muur en op de grond, diverse typen naast elkaar zodat er vergeleken kan worden. Verder is er geen aankleding met meubelen of accessoires.

Voelen is juist de bedoeling van deze opstelling. Vervolgens kan de medewerker een 3D tekening maken en zo laten zien hoe de vloer er thuis komt uit te zien. Uiteraard zijn er volop stalen om mee te nemen naar huis. Hornbach geeft advies over het leggen, ook aan professionals. Het assortiment loopt uiteen van parket, PVC en laminaat tot keramische tegels en terrastegels. Gereedschap en ‘bouwstoffen’ (lijm en egaline) zijn ook verkrijgbaar in Kerkrade. Hornbach voorziet al langer in het laten leggen van vloeren door ZZP’ers via een poulesysteem.