Wat is er essentieel bij een vloer? Je wil een sterke, makkelijke en vooral mooie vloer. Dat laatste is voor iedereen anders. “Daarom kies je bij de Essentials-collectie van COREtec® Floors uit 62 designs. Dat je vloer ook na jaren supersterk is én mooi – want makkelijk te onderhouden – geeft je dan weer tijd voor wat echt essentieel is in je leven: tijd om te genieten”, aldus het Belgische merk.

De looks van de vloeren in deze collectie zijn geïnspireerd op de rijke diversiteit in de natuur met kleuren die uiteenlopen van zachte aardetonen tot warme, donkere kleuren. Uiteraard heeft de collectie zowel hout- als steendecoren waarbij COREtec opmerkt dat deze steendecoren warmer aanvoelen dan een echte stenen vloer. De in register embossing zorgt ervoor dat de vloeren ook natuurlijk aanvoelen. Het merk benadrukt het eenvoudige onderhoud van Essentials plus de kracht, de sterkte van de vloeren.

Ook deze serie heeft de gepatenteerde Sound Core®-technologie. Deze maakt de vloer “100% waterdicht. Leg dezelfde vloer gerust door in je keuken of badkamer, en zelfs op de wand. Het geeft je interieur een rustige en uniforme look.” Een ander voordeel van deze kern is de demping van contactgeluid, ook dankzij de geïntegreerde onderlaag in kurk. “Je hebt graag een vloer die bestand is tegen de enthousiaste levensstijl van zowel kinderen als huisdieren? Daarvoor zorgen maar liefst meerdere hoogwaardige slijtlagen, samen 0,55 mm dik.” De kurklaag onderaan vangt ook de meeste oneffenheden in de dekvloer op waardoor een extra ondervloer niet nodig is, zo stelt COREtec. Er kan dus in veel gevallen ook op een bestaande vloer worden gelegd, dus zowel bij renovatie als in nieuwbouw kan er snel worden gewerkt in zowel woningen als in projecten.

“Je vindt in de Essentials-collectie een waaier aan formaten. Wie graag planken ziet, kan kiezen voor groeven aan alle zijdes, alleen aan de lange zijdes of zelfs geen. Wie liever tegels ziet, kan ook hier kiezen uit de groeven aan alle zijdes of geen groeven. De groeven geven je het echte effect van echte voegen. Het zit allemaal in deze collectie. Leg en combineer volgens jouw stijl en maak je keuze uit de verschillende legpatronen. De extra grote visgraatplanken zijn bijvoorbeeld perfect voor grote ruimtes en geven dynamiek aan je kamer, terwijl de Multi planken je de look & feel van écht parket garanderen”, in de woorden van het merk.

“Bovendien kan je de esthetiek van jouw nieuwe vloer moeiteloos doortrekken naar de muur voor een harmonieus geheel en ultiem ruimtegevoel. Op zoek naar een blikvanger in je kamer? Kies dan voor een nis of een accentmuur in een bijpassend design of andere tint. Of ga voor een spatwand in de keuken. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

www.coretecfloors.com