De vloervoorbereidingsproducten van de Britse fabrikant F. Ball geven tandartsenpraktijk Ten Bolscher in Rijssen een duurzame basis met een super gladde vloerafwerking. Het werk aan de vloer was onderdeel van een grootscheepse renovatie om de praktijk een moderne, eigentijdse stijl en design te geven. Bovendien waren voor het project producten nodig die de stoffeerders in staat stelden de krappe deadlines te halen, zodat de praktijk zonder al te veel onderbrekingen door kon gaan.

Het gedeelte van het vloeroppervlak dat voorheen in gebruik was geweest als badkamer, had een dekvloer van zand/cement. De stoffeerders van Ter Harmsel Interieurverzorging behandelden dit eerst met de universele vloerprimer Stopgap P131 van F. Ball. Daarna verhoogden ze met Stopgap 600 Base het vloeroppervlak met 40mm. Stopgap 600 Base is een egaliseermiddel specifiek voor dikke lagen en uitermate geschikt voor het verhogen van vloerniveaus tot 50mm. Na drie uur is de egalisatie al beloopbaar en gereed voor de volgende fase van de vloerinstallatie. Het andere gedeelte van het te stofferen vloeroppervlak bestond uit Fermacel platen. Deze werden met twee lagen Stopgap P121 geprimerd, voor calciumsulfaat en gipsgebonden ondervloeren.

De volledige vloer, de verhoogde zand/cement èn de Fermacel, werd daarna geëgaliseerd met Stopgap 300 HD zodat overal in de tandartsenpraktijk een hoogwaardige, uniforme afwerking verkregen werd. In samenwerking met firma Pul Vloerbewerking uit Lunteren kon de klus nog sneller worden geklaard door de Stopgap 300 over de gehele 160m2 te verpompen. Stopgap 300 HD is een heavy duty egaline voor binnenvloeren die onderhevig zijn aan intensief voetverkeer en zware apparatuur. Stopgap 600 Base en Stopgap 300 HD zijn beiden proteïnevrij en uiterst geschikt voor gebruik in biologisch gevoelige en klinische omgevingen, zoals een tandartsenpraktijk.

Omdat de Stopgap 300 egalisatie reeds na anderhalf uur droog was kon al snel worden doorgegaan met het leggen van de Expona Design PVC tegels en planken. Deze werden bevestigd met de drukgevoelige lijm Styccobond F46 van F. Ball, een oplosmiddelvrije vloerlijm met hoge aanvangskleefkracht. Deze voorkomt dat tegels en planken tijdens het leggen gaan schuiven en ontwikkelt bovendien na verloop van tijd een buitengewoon sterkte hechting. Na het leggen met Styccobond F46 kon de vloer bij de tandartsen direct in gebruik genomen worden. Op de foto het verpompen van de Stopgap 300 HD.