Voor de vloeren in de stijlvolle nieuwe woontorens Overkamp Park in Dordrecht werden producten gebruikt uit het assortiment ‘Installaties van LVT-PVC’, van de Britse fabrikant van egalines en vloerlijmen F. Ball.

Overkamp Park bestaat uit drie woontorens, waarvan iedere toren uit 53 luxe appartmenten en twee penthouses bestaat. In 40 appartmenten droeg Joker van der Wiel Interieur, in opdracht van particuliere opdrachtgevers, zorg voor de muren, raamdecoraties en vloeren. Het installeren van de vinyl en linoleum vloerafwerkingen werd daarbij uitbesteed aan specialist Dennis Sliep van C.Q. Vloeren uit Vlaardingen.

Stopgap Micro Rapid van F. Ball deed dienst om plaatselijk de ondergrond te repareren waar nodig. Dit reparatie- en uitvlakmiddel is ultra fijnkorrelig, flexibel en sneldrogend. Omdat het zo fijn is kan een naadloze overgang tot stand komen bij het uitvoeren van kleine reparaties op absorberende dekvloeren, van bijvoorbeeld zand/cement of calciumsulfaat (anhydriet). Al na 20 minuten droog, waarna kan worden doorgegaan met de installatie.

Als uitvlakmiddel is Stopgap Micro Rapid trouwens uitermate geschikt om een feilloos glad oppervlak te verkrijgen zodat de uiteindelijke vloer er zo optimaal mogelijk uitziet.

Universele primer Stopgap P131 werd door de stoffeerders van C. Q. Vloeren gebruikt om de ondervloer voor te bereiden op het egaliseren. Hiervoor kozen ze de heavy-duty egaline van F. Ball, Stopgap 300 HD. De hoge druksterkte van Stopgap 300 zorgt voor een degelijke en professionele afwerking, zelfs wanneer het dagelijks onderhevig staat aan zware belasting. De uitstekende zelf-uitvloeiende eigenschappen van Stopgap 300 bieden bovendien een prachtige vlakke en gladde ondergrond om harde vloerafwerkingen op te leggen.

Na het drogen van de egalisatie werden Luxury Vinyl Tiles (LVTs) en linoleum banen geïnstalleerd. F. Ball’s Styccobond F58PLUS is een sneldrogende, met vezels verrijkte, drukgevoelige vinyllijm. Deze lijm was ideaal voor het leggen van de LVT planken met hout-design, die in een visgraat patroon werden geplaatst. Door de sneldrogende formulering kunnen LVT tegels en planken reeds vijf minuten na het aanbrengen van de lijm worden ingelegd. Sinds de lancering vorig jaar is Styccobond F58PLUS nu al een van de best-sellers van F. Ball in Nederland.

 

In andere ruimtes brachten de stoffeerders Marmoleum banen aan van Forbo met Styccobond F54. De lijm is specifiek ontwikkeld voor het bevestigen van linoleum vloerafwerkingen. Het biedt een hoge aanvangskleefkracht om schuiven tijdens het leggen te verminderen. Ook is het oplosmiddelvrij, onbrandbaar en beschermd tegen bio-afbreekbaarheid.

 

Technisch adviseur van F. Ball, Kees-Jan van Eeren, over het project: “Gezien het kaliber en de specificatie van het werk werden er geen concessies gedaan aan het voorbereiden van de ondervloer, en de diverse stappen die nodig zijn om een optimaal eindresultaat te bereiken. Als je een vloerafwerking legt van superieure kwaliteit, dan kies je als vanzelfsprekend ook  andere hoogwaardige producten om een eersteklas vloerinstallatie te bereiken. Het assortiment ‘Installaties van LVT-PVC’ van F. Ball bestaat uit producten voor vloervoorbereiding en lijmen die, als ze op de juiste manier en in de juiste combinatie worden gebruikt, een feilloze eindafwerking garanderen bij het installeren van LVTs, PVC en vinyl.”

Neem voor meer informatie contact op met F. Ball op 06-8281 2840/06-5129 9099, email informatie@f-ball.nl of bezoek:

www.f-ball.com/nl