Vloerenstoffeerders kunnen binnenkort weer de laatste editie van de Aanbevolen Lijm Gids (RAG®) van F. Ball opvragen. De Britse fabrikant van egalines en vloerlijmen publiceert jaarlijks dit handige naslagwerk met gratis lijmadviezen voor meer dan 6000 vloerbedekkingen – uiteenlopend van vinyl, LVT, PVC, tapijt en tapijttegels, tot laminaat, hout en kurk – van meer dan 200 internationale fabrikanten.

Naast het boekje in gedrukte vorm is de informatie ook te vinden op de website van F. Ball, en als App te downloaden via de App Store of Google Play (zoek: Aanbevolen Lijm Gids).
Deze nieuwste editie is bijgewerkt met lijmadviezen voor vloeren die in het afgelopen jaar door fabrikanten zijn geïntroduceerd. Ook de onlangs gelanceerde nieuwe vloerlijm van F. Ball is in de gids opgenomen, Styccobond F73 PLUS, de gebruiksklare heavy-duty vloerlijm voor zeer veeleisende binnen- en buitenvloeren.

De lijmadviezen worden uitsluitend in de gids gepubliceerd na het voltooien van een rigoreus testprogramma van 54 dagen in de testfaciliteiten van F. Ball. Daarna geeft ook de relevante fabrikant van de vloerbedekking zijn goedkeuring. Hierdoor is de Aanbevolen Lijm Gids (RAG®) hèt vertrouwde naslagwerk bij het selecteren van de juiste lijm voor een nieuwe vloer.
F. Ball is zelfs zó overtuigd van de lijmadviezen in de Aanbevolen Lijm Gids dat ze garantie geven op de verkregen lijmhechting, voor de levensduur van de vloerinstallatie, zolang men het advies wat betreft vloervoorbereiding en het verwerken van de producten opvolgt. Darren Kenyon, Sales Director van F. Ball: “Als je een vloerlijm gebruikt die onverenigbaar is met de te leggen vloer, loop je het risiko dat de vloerinstallatie faalt. Een ongewenst eindresultaat rechtzetten kan een kostbare aangelegenheid zijn. Daarom is het van belang dat stoffeerders nagaan welke lijm het beste past bij welke eindvloer. De Aanbevolen Lijm Gids (RAG®) van F. Ball biedt een makkelijke en betrouwbare manier om dit te doen. Het geeft ook een bepaalde rust, te weten dat er garantie op staat. De gids is er als boekje, op de website van F. Ball, en ook als App voor iOS en Android. Stoffeerders kunnen hiermee snel opzoeken welke vloerlijm ze moeten hebben. Op hun smartphone, altijd binnen handbereik.”

Wil je het gedrukte boekje aanvragen, stuur dan een email naar informatie@f-ball.nl
Voor meer informatie over F. Ball, bel Bob van Wort op 06-82812840 of ga naar www.f-ball.nl