Het gaat misschien wel erg vaak over de combinatie van basketbal, COREtec en Filou Oostende op deze site, maar de ploeg uit de Belgische badplaats is nu voor de elfde keer op rij landskampioen en dat mag toch wel vermeld worden.

Filou Oostende kroont zich voor de elfde keer op rij landskampioen basketbal. Ze wonnen de vierde finalematch in de nationale play-offs van de BNXT League tegen Kangoeroes Mechelen met 83-91, met een voorsprong van 3-1 in de best of five. Voor Oostende is het al de 23ste landstitel.

Het waren 2 ondernemende broers Jan en Piet Dossche die met hun technisch innovatieve klikvloer eerst Amerika en daarna ook Europa bestormden. “Hun American dream is ook die van basketclub Oostende” zegt Stijn Windels, Product Director van COREtec®. “Oostende is het sterkste team van België. De ambitie om dan nog grootser te denken en ook internationaal top te zijn, past bij ons verhaal.”

Oostende gaat nu – opnieuw – de Europese Champions League in. De ploeg bewees eerder al dat ze ook daar een hoofdrol spelen. Die Europese zichtbaarheid is voor COREtec een belangrijke reden om samen met Oostende dit verhaal te schrijven. “Een sterk team en een sterke vloer vonden elkaar” zegt Stijn Windels. “Het is mooi om je nieuwe naamsponsor van je arena direct al een eerste landstitel cadeau te doen” zegt Jurgen Vanpraet, CEO van Filou BC Oostende. “COREtec neemt als naamsponsor van onze evenementlocatie een stevig engagement. Dan doen we graag iets stevigs terug.”

 

Officiële aftermovie Basketbalclub BC Oostende op Facebook Watch: https://fb.watch/dkaUKdS8M9/
Afterparty fotos Basketbalclub BC Oostende op Facebook: https://bit.ly/3wUFK9M