De vernieuwde Tarkett collecties: iQ Eminent en iQ Granit, homogene vinylvloeren, zijn zowel functioneel als stijlvol. De collecties zijn ontworpen voor gebruik in onder meer het onderwijs en de gezondheidszorg. De vernieuwde collecties zijn vlekbestendig, slijtvast en gemakkelijk schoon te houden. Tevens zijn deze duurzame vloeren gemaakt met 25 procent gerecycled materiaal plus 100 procent recyclebaar na gebruik.

“Door esthetiek, functie en duurzaamheid te combineren, weerspiegelen de iQ Eminent- en iQ Granit-collecties onze Tarkett Human-Conscious Design® filosofie, het creëren van vloeren die goed zijn voor mens en planeet”, aldus Per Stenegard, Product Manager bij Tarkett EMEA.

De iQ Eminent- en iQ Granit-collecties zijn ook beschikbaar in nieuwe kleuren die gemakkelijk te combineren zijn: van warme neutrale tinten tot meer uitgesproken, koude tinten. Tarkett is erin geslaagd om patronen te ontwikkelen die uniek zijn voor homogene vloerbedekkingen en een moderne uitstraling geven aan intensief gebruikte locaties, zoals werkplaatsen, ziekenhuizen, de gezondheidszorg en onderwijsinstellingen.

De verbeterde collecties zijn bestand tegen zware omstandigheden en veeleisende reinigings- en desinfectieprotocollen. Het in de was zetten van de vloer is bovendien niet nodig: eenvoudig droog opwrijven is genoeg om het oorspronkelijke uiterlijk te herstellen. Dit is één van de redenen waarom ze vaak worden aangetroffen op locaties met een hoge slijtage.

De iQ Eminent- en iQ Granit-collecties dragen bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het beperken van koolstofemissies. De collecties hebben een levensduur tot 30 jaar en zijn volledig recyclebaar na gebruik. Dit maakt dat er 11,8 kg CO2 m² kan worden bespaard. Bovendien produceert Tarkett de iQ Eminent- en iQ Granit-collecties met bio-attributed vinyl, waardoor de ecologische voetafdruk nog kleiner wordt. De collecties worden geproduceerd in de Tarkett fabriek in Ronneby (Zweden), waar 100 procent van het energieverbruik afkomstig is van hernieuwbare energiebronnen. De productie werkt daarbij met 99,5 procent gesloten watercircuits en genereert 0 procent afval dat op de stortplaats terechtkomt.

De iQ Eminent- en iQ Granit-collecties worden geproduceerd volgens de gezondheids- en duurzaamheidsnormen van de Cradle to Cradle®-principes