Solcora introduceert een nieuwe variant in haar collectie rigid core designvloeren, Solcora Silence. Deze collectie is voorzien van een geïntegreerde ondervloer, voor nog meer comfort en een geluidsreductie van ∆LLIN 10 dB .

Met de komst van dit nieuwe product is ook de look en feel van het merk Solcora by mFLOR in lijn gebracht met de look en feel van mFLOR, om de herkenbaarheid te vergroten.

Solcora Silence is alles in 1, aldus het merk. Voor extra comfort, is deze collectie voorzien van een geïntegreerde ondervloer. Hierdoor voelt de vloer nog warmer en comfortabeler aan en kan de vloer nog sneller geïnstalleerd worden. De ondervloer is immers al verwerkt in de vloer zelf! Bovendien beschikt Solcora Silence over de eigenschap dat een geluidsreductie van ∆LLIN 10 dB behaald wordt, zoals vereist in de Nederlandse VVE normen. Deze resultaten worden onderbouwd door objectieve testrapporten van TÜV Rheinland (voorheen TNO). Solcora Silence is uitzonderlijk sterk, comfortabel zacht én stil, zo stelt de fabrikant.

Solcora Silence wordt geïntroduceerd met de Silence Oak collectie. Deze collectie is, net zoals de andere Solcora rigid core collecties, voorzien van een supersterke klikverbinding en kan zwevend gelegd worden. Daardoor kunnen de vloeren van Solcora gemakkelijk over een oneffen ondergrond worden gelegd, zonder (blijvende) aanpassingen aan de vloer; snel en eenvoudig.

De planken van de Silence Oak collectie zijn in totaal 7 mm dik, inclusief de 2 mm dikke IXPE foamlaag ondervloer.  Het rustige eiken dessin, gecombineerd met brede planken van 121.92 x 23 cm, zorgen voor een natuurlijke uitstraling. De collectie is verkrijgbaar in 6 aantrekkelijke kleuren. Bovendien zijn het dessin en de kleuren gelijk aan de mFLOR Authentic Oak XL collectie, waardoor een verlijmde en zwevende vloer gemakkelijk gecombineerd kan worden. Bekijk de collectie en haar eigenschappen op www.solcora.com.

Ook kan een Solcora vloer eenvoudig gedemonteerd worden. Handig bij bijvoorbeeld een verhuizing of het vervangen van de vloer. Zo combineert Solcora de comfortabele voordelen van pvc vloeren, met een snelle en eenvoudige installatie. De ideale vloer voor iedere werk- of leefomgeving.