Cotap betaat 80 jaar! Een bijzondere mijlpaal voor het bruisende familiebedrijf, dat in 1940 is opgericht. Waar de gebroeders Jaap en Klaas Bakker destijds zijn begonnen met de productie van biezenmatten, is Cotap inmiddels uitgegroeid tot een totaalleverancier van vloeren en vloertoebehoren. De jarenlange steunn en het vertrouwen van hun klanten is onmisbaar voor dit succes. “We hopen de komende jaren onze samenwerkingen dan ook verder uit te bouwen en te verbeteren.” aldus een woordvoerder. Dit najaar profiteren klanten van Cotap daarom van diverse vernieuwingen en jubileumacties.

Inmiddels staat de derde generatie Bakker aan het roer en is de distributie uitgebreid met PVC-stroken, laminaat, parket, vinyl, karpetten, randafwerking en traprenovatie. “Door maatwerk en partnership maken wij het verschil. Zo bieden we sinds een paar jaar producttrainingen aan, maken we een digitaliseringsslag en beheren we ons eigen vervoer.”  Cotap heeft maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Daarom gaan de mensen uit Genemuiden hun steentje bijdragen bij de wederopbouw van het vluchtelingenkamp in Lesbos.

Maatschappelijke betrokkenheid 
Door de brand op het vluchtelingenkamp Moria is deze zomer het onderkomen inclusief alle bezittingen van meer dan 13.000 migranten in vlammen opgegaan. Met behulp van het lokale leger, de overheid en diverse hulporganisaties staan er inmiddels 1000 nieuwe tenten in het kamp om onderdak te bieden aan gezinnen. “Uit gesprekken met diverse hulporganisaties is gebleken dat er behoefte is aan een behaaglijke vloer in de tenten nu de koude wintermaanden voor de deur staan. Daarom gaan wij samen met onze dealers deze tenten voorzien van grastapijt. Zo hopen we het leven van deze migranten een klein beetje draaglijker te maken.”

Duurzaamheid
Cotap is ook al jaren druk bezig met duurzaamheid. De panden van Cotap zijn bekleed met ruim 3600 zonnepanelen. De opbrengst van deze zonnepanelen is ongeveer gelijk aan het verbruik van alle panden samen. Cotap heeft vanaf 2018 al 768.916 CO2 bespaard, en zijn er +- 22.948 bomen gespaard gebleven! Zo beperkt Cotap hun energiegebruik aanzienlijk en dragen ze zorg voor onze aarde. Maar dit is niet het enige wat Cotap doet. Zij hebben namelijk niet 1, niet 2, maar 8 nieuwe elektrische auto’s afgelopen donderdag aan hun wagenpark toegevoegd. “We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan en dragen dan ook graag ons steentje bij aan de zorg voor de aarde. Met de aanschaf van 8 nieuwe Volkswagen ID.3 uitvoeringen proberen we onze ecologische footprint zo laag mogelijk te houden,” aldus de woordvoerder van Cotap.