Europa Parket uit Barneveld verhuist in het najaar van 2021 naar de Harselaar-Driehoek, een nieuw te realiseren bedrijventerrein in Barneveld, gelegen langs de snelweg A1. De vloerenspecialist, die als groothandel de naam Flamingo Parket voert, is nu nog gevestigd aan de Harselaarseweg op industrieterrein Harselaar-West. Dat pand is inmiddels verkocht aan twee naastgelegen bedrijven, zegt directeur-eigenaar Lars Versteeg van Europa Parket.

Duitsland

“We hebben in maart vorig jaar de productie van houten vloeren vanuit Barneveld verplaatst naar onze fabriek in de Duitse plaats Dömitz, tussen Hamburg en Berlijn, daar is ruimte genoeg”, licht Versteeg toe. Alleen de eindbewerking vindt nu nog in Barneveld plaats. Gevolg is dat een deel van het complex aan de Harselaarseweg leeg staat. “De nieuwbouw op Harselaar-Driehoek wordt dan ook iets kleiner dan ons huidige pand.’’

In gebruik

“De planning is dat in maart 2021 jaar wordt gestart met de bouw van de nieuwe bedrijfshal aan de Grote Bosweg met kantoren en een showroom annex experience center. Voor de bouwvakantie moet dat casco klaar zijn, zodat we in het derde kwartaal alles in kunnen richten. Aan het eind van het derde kwartaal kunnen we ons nieuwe bedrijfspand hopelijk feestelijk in gebruik nemen”, zegt de directeur-eigenaar.

De nieuwbouw krijgt een vloeroppervlakte van in totaal circa 5.000 vierkante meter. Daarvan is 3.500 vierkante meter bedoeld voor het magazijn en ruimte voor afwerking van vloeren en 1.500 vierkante meter voor kantoren en het experience center.
De opdracht voor de bouw is verleend aan Stedupro in Barneveld, specialist in de bouw van kantoorpanden en bedrijfshallen, en bouwbedrijf Wim Top uit Kootwijkerbroek. Architect is Guido Bakker uit Veenendaal.

Toekomst

Lars Versteeg kijkt nu al uit naar de nieuwbouw en verhuizing. “Ons bedrijf draait gelukkig uitstekend, ook in deze coronatijd. We hebben het zelfs veel drukker. Mensen gaan minder of helemaal niet op vakantie en besteden meer geld aan het opleuken van hun huis. Wij kunnen onze klanten over een jaar ontvangen in een mooi nieuw en modern pand dat met een warmtepompinstallatie en zonnepanelen zelfvoorzienend is qua warmte en elektriciteit. Heel mooi vind ik ook dat onze zoon Tim sinds anderhalf jaar meewerkt in het bedrijf. Hij heeft eerst anderhalf jaar vloeren gelegd en is nu voor de helft vloerenlegger en de rest van de tijd aan het werk op de commerciële afdeling. Dat biedt perspectief voor de toekomst.”