Op dinsdag 2 juli vierde Uzin Utz traditiegetrouw de Relatiedag voor haar klanten, dit jaar in combinatie met groothandel INTR. Ongeveer 250 genodigden kwamen naar de locatie van reeds vele edities van dit evenement: Het Rijk van Sybrook, even buiten Enschede.

De wolken waren dik en grijs, er viel iets meer dan een spat regen in de uren voorafgaand aan deze altijd vrolijke bijeenkomst, maar op het moment dat de geplande activiteiten van start gingen werd het droog en dit bleef het gelukkig ook. Een kwart eeuw Relatiedag, ooit het geesteskind van de directeur van destijds nog Unipro: Hans Jaap Feenstra. Hij was aanwezig op deze jubileum editie, net als 3 anderen die er vanaf de eerste keer onafgebroken bij waren en hiervoor werden gehuldigd. Bij een montage van actiefoto’s door de jaren heen bij de bar moet menigeen hebben gedacht: wat was ik toen een stuk jonger, slanker, had ik meer haren op mijn hoofd. De poloshirts die werden uitgedeeld aan de bezoekers van de Relatiedag door de jaren heen zijn ook een goede tijdsindicatie: ja, daar heb je het horizontaal gestreepte Unipro shirt van een aantal jaren geleden (een persoonlijke favoriet)!

Naast nostalgie (ook dankzij de evergreens gedraaid door de vrolijke vrouwelijke vinyl DJ tijdens het diner) was er uiteraard plaats voor actie: golf (zowel als echte wedstrijd voor zeer gevorderden als een wedstrijd in teams voor beginners), klootschieten, shooting game, gravel bikes, e-choppers, modder buggy’s (waarbij er later die middag een speciale prijs was voor de meest bemodderde deelnemer). een puzzeltocht met oude Kevers. De genodigden werd gewoontegetrouw goed beziggehouden en even werd er niet of nauwelijks gesproken over de vloerenmarkt en de uitdagingen daarin. Zelf deed ik voor de tweede keer mee aan de golf experience: de prachtige eerste 9 holes van de golfbaan op met een uitstekende pro als begeleider (Matthieu Jansen, golf-therapeut, fysiotherapeut en all round good guy) die mijn gehak, gestuntel en gevloek met een paar nuttige aanwijzingen in drie uur tijd wist om te vormen naar een bij vlagen redelijke slagtechniek. Het draait inderdaad om souplesse bij golf, niet om brute kracht. Mijn teamgenoten Jon, Hugo, Roelof, Henk en Jeroen (de Zwart, directeur van INTR.) slaagden er uiteindelijk ook allemaal in om hele mooie, verre ballen weg te slaan. Hulde voor de pro en zijn enthousiaste begeleiding! De volgende keer pakken we als team de titel bij de Texas Scramble, heren!

Tijdens de Relatiedag wordt de innerlijke mens nooit veronachtzaamd: tijdens onze rondgang langs de holes werden we vergast op kruidenlikeur en gehaktballen, er was een smakelijke lunch, nog voor het openingswoord van Uzin Utz Nederland directeur Gerben Bouwmeester (zelf actief op een gravel bike) en na de prijsuitreiking was er weer van alles te genieten van de grill, maar ook kon men zich tegoed doen aan salades en vers fruit. We zijn in Twente dus het bekende biermerk dat begint met een G werd enthousiast gedronken in alle varianten maar ook waren er volop andere (fris)dranken voor handen. De prijsuitreiking volgde op een korte toespraak van Sales Director Herbert van den Heuvel, waarin hij het samenzijn op een dag als deze zag als een bewijs van de innige band tussen Uzin Utz Nederland en haar klanten: “Wederzijds vertrouwen, samen de mooiste en de beste vloeren leggen, nu en in de toekomst.” Er zat haast achter de prijsuitreiking per categorie daarna want om 18: 00 uur precies was de aftrap van de wedstrijd tussen Roemenië en Nederland, waarvoor enkele grote schermen waren opgesteld, de boxen luid en duidelijk het geluid vanuit München weergaven en de oranje versieringen (inclusief roodwitblauworanje bloemenhangers voor de bezoekers) bijdroegen aan de wedstrijdsfeer.

Zelf heb ik de doelpunten in deze achtste finale niet gezien vanwege de lange tocht met het openbaar vervoer die nog voor me lag (ik was pas thuis tijdens de rust van Oostenrijk-Turkije, ook een mooie wedstrijd) maar de positieve afloop voor Oranje paste natuurlijk uitstekend bij deze opnieuw prima georganiseerde, gezellige en vrolijke dag op het Hof van Sybrook. Veel dank is dan ook verschuldigd aan de organisatie en de zwarte XXL polo (met witte logo’s van Uzin Utz en INTR. op de mouwen) komt op de stapel in de kledingkast! Op de foto hieronder Gerben en Herbert tijdens de prijsuitreiking, daaronder Matthieu, Hugo en Jeroen op weg naar de eerste hole. Op naar de volgende 25 jaar! De aftermovie van deze jubileum dag ziet u hier: https://www.youtube.com/watch?v=WKwS6NiE29E