Steeds vaker worden adviezen van interieurwinkels en interieurstylisten/-architecten aan de consument ondersteund met een professioneel interieurontwerp. En uiteraard is de vloerkeuze daar een belangrijk onderdeel van.

Voor het uitwerken van hun interieuradviezen gebruiken stylisten veelal geavanceerde ontwerpprogramma’s om een realistische en professionele 3D-visualisatie van het interieurvoorstel te creëren. Een aantal programma’s wordt inmiddels veelvuldig gebruikt, het is dus belangrijk dat er voldoende collecties digitaal beschikbaar zijn in deze ontwerpprogramma’s om in het ontwerp te kunnen gebruiken. Vanaf heden is de volledige mFLOR collectie dan ook beschikbaar in de ontwerpprogramma’s Unlit Studio en SketchUp.

Unlit Studio (bovenaan dit bericht) is een 3D programma dat inmiddels door meer dan 300 woninginrichters wordt gebruikt om realistische ontwerpen te maken, als ondersteuning bij het advies aan de klant. De mFLOR collectie is direct beschikbaar in de database van dit ontwerpprogramma, zodat het meegenomen kan worden in het ontwerp. De gehele collectie, inclusief alle varianten zoals visgraat, visgraat XL en Hongaarse punt, staat in Unlit ter beschikking aan de ontwerper.

SketchUp (hierboven) is in Nederland het meest gebruikte ontwerpprogramma door interieurstylisten. Het wordt zelfs gebruikt in de opleiding voor interieuradviseurs en -stylisten, waardoor het een grote schare professionele gebruikers kent. Alle mFLOR vloeren, inclusief alle varianten, zijn te downloaden vanuit de SketchUp 3D warehouse en daarna direct te gebruiken in SketchUp.

Deze ontwikkeling past in het streven van mFLOR om steeds meer toegevoegde waarde te kunnen bieden aan de dealers, als ondersteuning voor de verkoop van mFLOR vloeren. De specifieke uitstraling en eigenheid van mFLOR vloeren worden via dergelijke 3D-ontwerpprogramma’s extra benadrukt.

Voor meer informatie:

Theo van Elk

t.vanelk@mflor.com