Beaulieu Flooring Solutions* (BFS) gaat nog meer vinyl vloeren laten maken door JUTEKS in Rusland. In het tweede kwart van 2020 zal daar een tweede productielijn in gebruik worden genomen, wat weer goed is voor de lokale werkgelegenheid. Zal mij boeien, hoor ik u denken. maar het bewijst eens te meer dat vinylvloeren de dominante vloerensoort is van dit moment. Je kunt parket of tapijt mooier vinden, je kunt een hekel hebben aan het verkopen en legger er van, maar het is niet te vermijden en vandaar dit nieuws.

JUTEKS heeft een productiecapaciteit van meer dan 30 miljoen vierkante meter vinyl per jaar. De fabriek heeft een eigen laboratorium, is gevestigd in Kameshkovo (Vladimir) en bedient de markten van Beaulieu in Rusland, Oekraïne, Witrusland, Kazakhstan, Turkije en het Midden Oosten. De Belgen kochten de fabriek in 2012 en hebben veel geld uitgegeven aan een lokale designstudio die  bij de ontwerpen rekening houdt met de lokale smaken. Daarnaast zijn er extra investeringen gedaan in het opzetten van lokale distributie, opslag van grondstoffen en rollen vinyl bij de fabriek en pakhuizen in Sint Petersburg en Astana.

De consumenten in de Russische Federatie zijn volgens de JUTEKS directie gek op vinyl vloeren: ontwerpen die doen denken aan hun traditionele vloerkleden, maar dan met de voordelen van vinyl in onderhoud. Een mooi voorbeeld van customs, een ontwikkeling waar we in de vloerenbranche ook niet meer om heen kunnen. Beaulieu breidde dit jaar overigens uit met vestigingen in Canada en Australië en ook voor 2019 hint het bedrijf naar nog meer globale vestigingen.