Op de Domotex in januari zal Küberit eens te meer tonen dat ook profielen, profielsystemen en trapkantprofielen van aluminium niet alleen technisch steeds comfortabeler, duurzamer en flexibeler kunnen worden, maar ook optisch een verrijking voor de ruimtelijke inrichting zijn, aldus de Duitse profielenfabrikant.

De in profielen gespecialiseerde fabrikant heeft niet alleen twee nieuwe, trendy kleuren en nog andere profielen met glad oppervlak in het assortiment opgenomen, maar ook winkelhaken, trapprofielen en het bekende bewegingsvoegprofiel Motion Star met nieuwe technische features uitgerust. „Zoals de verwachtingen en behoeften van onze klanten veranderen, ontwikkelen wij onze profielen verder en trachten, daarbij altijd een stap vooruit te denken. Met onze nieuwe producten bieden wij oplossingen voor de pijlsnel veranderende markt voor vloerbedekkingen en nieuwe woontrends aan. Daarbij ondersteunen de technische nieuwigheden de verwerker bij de montage en doen de nieuwe designvarianten de optische wensen van de opdrachtgever in vervulling gaan“, zo schetst Lars Maier, verkoopleider Duitsland, de nieuwigheden die Küberit op de Domotex zal voorstellen. Bovendien zal Küberit tonen dat aluminiumprofielen een verrassend duurzame, hulpbronnenefficiënte keuze zijn.

Naast het verlangen naar een ruimere kleurkeuze kan Küberit vanaf januari ook voldoen aan de vraag naar een passende afdekking van kanten met zeer sierlijke winkelhaken. Bovendien zullen voortaan nieuwe trapkantprofielen inclusief vormstukken en ronde hoeken voor de optimale plaatsing van design- en laminaatbedekkingen op traptreden het assortiment uitbreiden.

Volgend jaar komt niet alleen een nieuw bewegingsvoegprofiel Motion Star voor vloerbedekkingen tot 2,2 mm, maar ook een profielserie met een nieuwe uitvoering voor de plaatsing. De belangrijkste profielhoogtes van de siliconen- en de dubbel-K-profielen heeft Küberit met een extra lengte van 3,0 m uitgerust en een nieuw uitzetvoegprofiel met silicone voor vloerbedekkingen tot 2,5 mm in het assortiment opgenomen om het werk van leggers minder tijdrovend en comfortabeler te maken. Op de foto ziet u het profiel tussen de twee ruimten.