Duurzaam, milieuvriendelijk, gezond wonen, robuust – de actuele laminaatcollecties Hudson, Madison, Manhattan en Skyline van Jordan Nederland BV zijn met hun indrukwekkende eigenschappen en diverse looks de ideale vloeren voor het dagelijks leven.

Waarom duurzaam? JOKA laminaatvloeren worden gemaakt van tot 90% hernieuwbare grondstof hout. De overige gebruikte materialen zijn ecologisch onschadelijk, d.w.z. ze bevatten geen PVC of weekmakers. Wanneer de vloer moet worden weggegooid, kan hij volledig worden gerecycled. Omdat de laminaatvloer volledig in Duitsland wordt geproduceerd, zijn er geen lange transportroutes, wat betekent dat er minder CO2 wordt uitgestoten door uitlaatgassen. Over CO2 gesproken: het gebruikte hout slaat meer koolstofdioxide op dan de productie van de vloer veroorzaakt. JOKA laminaatvloeren hebben dus een negatieve CO2-voetafdruk.

Wat bieden JOKA laminaatvloeren voor thuis? Dankzij hun Scratch-Protection-oppervlak zijn ze bestand tegen wilde stoeipartijen en levendige huisdieren. Een omgevallen glas, natte laarzen of waterspelletjes in de woonkamer zijn ook geen probleem: alle JOKA laminaatvloeren zijn minstens vier uur beschermd tegen opzwellen bij stilstaand vocht, de vloeren in de HudsonRiver collectie zelfs 24 uur. Dit wordt mogelijk gemaakt door de combinatie van een waterbestendige toplaag, de QuellStopAqua+ dragerplaat die zeer goed bestand is tegen vocht met anti – zwellaag en de ProConnect AquaPure+ clickverbinding, die zorgt voor een strakke en duurzame profielverbinding.

Wat betekent gezond wonen? Dankzij de overwegend natuurlijke materialen die gebruikt worden, zijn JOKA laminaatvloeren bijzonder emissiearm – gecertificeerd door het eco-INSTITUT en de Blauwe Engel. Bovendien maken ziektekiemen en bacteriën geen kans op de antibacteriële coating. En het uiterlijk? Van zachte bruin- en grijstinten tot krachtig chocoladebruin, van normale en lange planken tot visgraat en tegels, en van rustige tot levendige decors – er is voor elk wat wils op het gebied van kleur, dimensie en textuur. Veel planken hebben ook een afgeschuinde rand rondom, wat het indrukwekkende ruimtelijke effect en de authentieke look van JOKA laminaatvloeren nog benadrukt.

Kwaliteit in plaats van kwantiteit: als het gaat om decors, richt Jordan zich op de voortzetting van geselecteerde bewezen klassiekers. Het aantal items is geconcentreerd op de toppers uit de vorige collecties en deze zijn zowel technisch geüpgraded als prijstechnisch nog aantrekkelijker gemaakt. Dankzij de verbeterde prijs-kwaliteitverhouding zijn JOKA laminaatvloeren aantrekkelijk voor zowel eindklanten die thuis een duurzame natuurlijke vloer van hoge kwaliteit willen als voor aannemers die grote projecten op een gestandaardiseerde maar speciale manier willen inrichten. Alle items hebben gebruiksklassen van 31 tot 33, waardoor ze geschikt zijn voor langdurig gebruik in zowel de residentiële als commerciële sector.

De compacte instapcollecties zijn onderverdeeld in twee draaibare collecties, één bestaande uit Madison/MadisonCity en Manhattan/ManhattanCity en de tweede Skyline, en een koffercollectie bestaande uit Hudson River en Hudson Bay. Hudson Bay en Hudson River in 8 mm dikte en gebruiksklassen 32 en 33 zijn de breedste collecties met in totaal 36 artikelen. Hier kunnen eindklanten alles in één oogopslag vinden: kleuren, afmetingen en texturen voor elke smaak en locatie. De mogelijke combinaties kunnen optimaal naast elkaar worden gelegd, waardoor het gemakkelijk is om advies in te winnen.

De speciale eigenschap van Hudson River: de vrijwel waterdichte dragerplaat beschermt tot 24 uur tegen materiaalveranderingen bij stilstaand vocht. Alle decoren zijn verkrijgbaar als Long Plank met synchroon reliëf en als Normal Plank, en vier decoren zijn zelfs verkrijgbaar als tegels. Hudson Bay omvat acht varianten als Normal Plank en vier als Mega Plank. Vier decors zijn verkrijgbaar als visgraat, waarbij de nieuwe ProConnect Aqua Pure+ clickverbinding een eenvoudige en veilige installatie mogelijk maakt, zelfs bij het leggen van een visgraat vloer.

Madison/MadisonCity en Manhattan/ManhattanCity omvatten in totaal 32 posities in 7 mm en 8 mm dikte in respectievelijk gebruiksklassen 31 en 32. De zeven MadisonCity en zeven ManhattanCity varianten zijn elk voorzien van een afgeschuinde rand.

De Skyline collectie bestaat uit acht items in 8 mm dikte met gebruiksklasse 32, waarvan er zes verkrijgbaar zijn als Wide Plank met een afgeschuinde rand en twee als Mega Plank in een breedte van 327 mm.

Alle JOKA laminaatvloeren zijn uitgerust met een DuoConnect+ en ProConnect Aqua+ clickverbinding waardoor ze gemakkelijk en flexibel in de meest uiteenlopende ruimtesituaties kunnen worden gelegd. Voor elk decor zijn ook bijpassende plinten en ondervloeren verkrijgbaar.