De beste investering van 2022? Die staat nu al op naam van Izegemenaar Kobe Grymonprez. Kobe kocht een ticket voor de play-off-match in de Oostendse COREtec DÔME. Daar speelden basketclub Filou BC Oostende en Mechelen op 21 mei hun eerste kampioensduel. Zijn investering leverde Kobe een COREtec-vloer op ter waarde van 10.000 euro.

Hij werd tussen het 3e en 4e kwart uit het publiek van de COREtec DÔME geloot. Kobe kreeg 3 kansen om vanaf de middellijn de bal in de ring te gooien. En dat deed hij. Het leverde de 18-jarige Kobe een innovatieve klikvloer op van sponsor COREtec®. Misschien was Kobe niet helemaal verrast. Want hij is niet alleen grote fan van Oostende, hij basketbalt zelf ook (geen verrassing met zo’n voornaam: hij is vast vernoemd naar de legendarische Kobe Bryant). Vroeger nog in de jeugdteams bij Filou BC Oostende en nu op het 3de nationale niveau bij KBGO Finexa. Bekijk de worp van Kobe in de video op Facebook. Hij staat links op de foto hierboven en hieronder legt hij aan voor zijn schot.

“Een klikvloer van COREtec® is sowieso een goede investering” knipoogt Stijn Windels (rechts op de foto boven), Product Director van COREtec en zelf toevallig ook basketballer. “Op lange termijn win je altijd dankzij de harde en waterdichte kern. De slijtlaag is zo duurzaam als de reeks landstitels van Oostende.” COREtec is een Vlaams-Amerikaans succesverhaal van de ondernemende broers Jan en Piet Dossche. Hun bedrijf is 2016 overgenomen door de Amerikaanse tapijtgigant SHAW. Dat bedrijf is weer een onderdeel van Berkshire Hathaway, het investeringsfonds van Warren Buffet.

Oh ja… Ook Oostende zelf scoorde raak. Ze wonnen de match overtuigend met 103-60. De ploeg die als eerste 3 keer wint in deze play-offs wordt landskampioen.