Nu sociale interactie en reizen steeds meer op gang komt, neemt de vraag naar unieke, flexibele horecaruimten toe. Elk horeca-interieur vertelt een verhaal. Het biedt een omgeving voor gasten om zich veilig, comfortabel en geïnspireerd te voelen. Een goed ontwerp is cruciaal voor het succes van een ruimte. In dit artikel neemt Interface vier belangrijke trends onder de loep. “Trends die we nu zien én die de volgende generatie van Hospitality-ontwerp ondersteunen.”

Streven naar gezondheid en welzijn

Het wordt steeds belangrijker om ruimtes te creëren die een schone, comfortabele en ontspannen ervaring bieden. Horecabedrijven kunnen niet dezelfde aanpak hanteren als vóór Covid omdat de eisen en behoeften van gasten zijn veranderd. Ruimtes waarin de mens centraal staat worden een belangrijk aandachtspunt, waarbij het welzijn van de gasten bovenaan de agenda staat.

Gasten zijn zich nog nooit zo bewust geweest van hun mentale en fysieke gezondheid, vooral als het gaat om openbare ruimtes en reizen. Voor hospitality designers betekent dit dat de focus ligt op het ontwerpen van flexibele en adaptieve ruimtes waar gasten zich prettig, ontspannen en veilig voelen.

Adaptieve ruimtes

Na een lange tijd van isolatie, hebben mensen sociale interactie en de vrijheid van het reizen gemist. Dit biedt de perfecte gelegenheid voor hospitality-ruimtes om iets nieuws en spannends te bieden.

Gasten verwachten een ruimte die aan al hun behoeften voldoet, van comfort tot functionaliteit. Als we hoteldesign analyseren, is er veel meer aandacht voor adaptieve ruimtes die een mix van werk en vrije tijd, gezondheid en welzijn en sociale ervaringen huisvesten – en dat allemaal binnen één omgeving. We willen gasten onderdompelen in een nieuwe ervaring, en ze terug laten komen voor meer. Het ontwerp moet bij hen en hun behoeften aansluiten.

Inspiratie halen uit de natuur

De natuur inspireert niet alleen tot geweldig design, het biedt comfort en een verbinding met onze omgeving. Van design, tot kleur, tot materiaal – de invloed van de natuur is vaak verweven in de dingen die we creëren. Met het toenemende belang van duurzaam design, kijken veel van onze horecaklanten naar de natuur om inspirerende ruimtes voor hun gasten te creëren.

De natuur naar binnen halen met behulp van ontwerpelementen zoals licht, stromend water, planten, kleuren en texturen die de natuur nabootsen; staat bekend als biofiel ontwerp. Het is bewezen dat op de natuur geïnspireerd design de gastervaring verbetert en comfort biedt.

Help de planeet een handje

Duurzaam ontwerpen is noodzakelijk voor de toekomst van onze planeet. Het toenemende bewustzijn rond duurzame bedrijfsvoering maakt dat gasten nu verwachten dat de producten die ze gebruiken op verantwoorde wijze zijn gemaakt en geproduceerd. Architecten en ontwerpers nemen deze wensen in acht door te zoeken naar innovatieve manieren om energie te creëren en te gebruiken, voedselverspilling te beperken en duurzame materialen te selecteren om een ​​ruimte in te richten. Er is een sterke focus op ‘adaptive reuse and repositioning’- werken met wat we hebben in plaats van helemaal opnieuw te bouwen – in lijn met de upcycle-trend die wordt gezien in interieurontwerp. Er is geen gemakkelijke oplossing en er is nog een lange weg te gaan, maar kleine stappen maken een groot verschil.

Om mensen aan te sporen om weer naar de horeca toe te gaan is een ontwerp nodig dat gastervaring, comfort en luxe combineert. Gasten weten niet altijd welk effect het ontwerp van een ruimte op hen heeft, maar we weten dat design invloed heeft op hoe gasten zich voelen.

Bekijk de volledige Interface Hospitality collectie hier