Forbo Flooring, marktleider in duurzame vloeroplossingen  introduceert, Marmoleum met een nieuwe Topshield afwerking, de Topshield pro. Dit is de derde generatie van de Topshield afwerking, een Marmoleum vloer gaat nu nog langer mee. Topshield wordt al meer dan tien jaar gebruikt als fabrieksfinish op alle Marmoleum vloeren om de gewenste kwaliteit tijdens de gehele levensduur van de vloer te waarborgen. De nieuwe afwerking verbetert de kwaliteit en maakt daarmee de professionele omgeving klaar voor de toekomst.

Hoe goed een vloer – en de toplaag – presteert, wordt pas duidelijk naarmate de levensduur vordert. Een goede toplaag is van belang om gebruikssporen op de vloer te minimaliseren en de vloerkwaliteit te waarborgen. Om deze reden blijft Forbo dan ook haar Topshield afwerkingen optimaliseren, zo biedt de nieuwe Topshield pro een drie keer betere bescherming dan zijn voorganger. Topshield pro is beter op 3 fronten. De toplaag heeft een zeer goede slijtvastheid, uitstekende vlekbestendigheid en de vloer is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Het productieproces van Marmoleum heeft een extreem lage milieubelasting. Marmoleum bestaat voor maar liefst 98 procent uit natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie van de vlasplant, houtmeel – een restproduct uit de bosbouw – en jute dat als eenjarig gewas is geoogst. Deze ingrediënten groeien snel en nemen meer CO2 op dan dat tijdens de productie wordt uitgestoten. De vloer wordt gemaakt met elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen en alle grondstoffen en productieafval worden gerecycled. Dit maakt Marmoleum de meest duurzame en veerkrachtige vloer in de markt. Marmoleum met Topshield pro biedt verbeterde prestaties gedurende de gehele levensduur, waardoor Forbo’s milieuvriendelijke vloer nog duurzamer wordt.

Marmoleum is ideaal voor alle gebouwen met drukbezochte ruimtes zoals onderwijsinstellingen, kantoren of commerciële ruimtes. Daarnaast is de vloer ook erg geschikt voor plekken waar hygiëne hoog in het vaandel staat, zoals in de verpleging of de gezondheidszorg. Marmoleum is eenvoudig schoon te maken, bacteriostatisch, heeft een beschermende werking en kan worden gedesinfecteerd. Door de uitgebreide kleurenselectie en formaten is Marmoleum overal toepasbaar.

De nieuwe Topshield pro is een lange periode getest in de praktijk en in het labratorium. In een test dat werd uitgevoerd door TÜV Rheinlans, presteerde Marmoleum met Topshield pro significant beter dan vergelijkbare producten van andere fabrikanten bij extreme slijtage. De fabrieksfinish beschermt beter tegen vuil en zand, maar ook tegen voetverkeer en belastingen van wielen en rollen. De nieuwe finish maakt Marmoleum ook beter bestand tegen de nieuwste alcoholhoudende ontsmettingsmiddelen. 

Meer informatie: forbo-flooring.nl/topshieldpro