Breddels Architecten heeft in samenwerking met petra kramer architect bna een stijlvol en duurzaam hotel ontworpen op het strand in Castricum. Strandhotel Zoomers is energieneutraal gebouwd met natuurlijke en duurzame materialen.

Zo is het hotel gasloos en komt de elektriciteit uit zonnepanelen. Op de vloer een CO2-neutraal geproduceerde Marmoleumvloer van Forbo Flooring. Verder veel hout, glas, maar ook jute en riet. Het hotel bevindt zich naast strandpaviljoen Zoomers van dezelfde eigenaar.

     

Een hotel aan het strand is uniek voor Castricum. Toeristen zat in het kustdorp, maar een verblijfsaccommodatie aan zee, dat was er nog niet. De kamers zijn losjes en niet rechttoe rechtaan naast elkaar geplaatst. Geen saaie hotelgangen ook, maar open plaatsjes tussen de kamers, die allemaal andere afmetingen hebben. Vanuit de ’strandkamer’ kijk je uit op het strand en de zee. De goedkoopste kamer kost 100 euro per nacht. Voor de duurste – waar je met zes man in kunt, inclusief tuin & hot-tub – betaal je 300 euro.

   

Duurzaamheid speelde een belangrijke rol in de keuze voor de Marmoleumvloer, maar ook de kleur, uitstraling, het gemakkelijke onderhoud en het ‘prettig voor de blote voetengevoel’ waren belangrijk. Uiteindelijk werd gekozen voor een Marmoleumvloer uit de Cocoa-collectie. Het feit dat in deze vloer cacaoschillen zijn geupcycled, een restproduct uit de cacao-industrie, maakt hem nog een stukje duurzamer.