Na aanvankelijk te zijn uitgesteld tot 18-20 mei, zal DOMOTEX niet meer plaatsvinden dit jaar. De huidige mondiale situatie in het kielzog van de COVID-19 pandemie maakt het onmogelijk om een fysieke beurs in Hannover te organiseren. De belangrijkste vakbeurs ter wereld voor tapijten en vloerbedekking vindt dus geen doorgang dit jaar.

In plaats daarvan zal de organisatie met nieuwe digitale formats de thema’s van de internationale vloerbedekkingsindustrie behandelen. Momenteel is een alternatief digitaal bedrijfsplatform gepland in de vorm van de ‘DOMOTEX DIGITAL DAY’ op 20 mei 2021. Het kernelement hiervan is een digitale conferentie die actuele en toekomstgerichte onderwerpen zal behandelen in de internationale vloerenindustrie. ”Helaas zullen we voor het eerst in de 32-jarige geschiedenis niet in staat zijn om DOMOTEX te organiseren. Zelfs een hybride DOMOTEX is in de huidige situatie niet realistisch, omdat het een bepaald aandeel van fysieke exposanten en bezoekers ter plaatse, gecombineerd met reizen uit alle delen van de wereld, vergt. Wij
hebben daarom besloten om DOMOTEX te organiseren als een puur digitaal evenement. Onze klanten hebben nu eindelijk zekerheid”, zegt Dr. Andreas Gruchow, lid van de Raad van Bestuur.

De volgende hybride DOMOTEX is gepland op 13-16 januari 2022, op het beursterrein van de tentoonstelling in Hannover.