De Global Flooring Alliance (GFA) kondigt aan dat er opnieuw een online onderzoek komt onder de leden naar de effecten van de pandemie op hun omzetten. Gebaseerd op de uitkomsten van dit onderzoek gaat de vereniging een nieuwe koers uitstippelen voor 2021. De club vindt het overigens verstandig dat BAU niet doorgaat en ziet ook zelf af van een fysieke bijeenkomst.

GFA voorzitter Einar Gottskalksson: “GFA betreurt het dat belangrijke evenementen als Domotex en BAU niet doorgaan in januari zoals we gewend zijn. Het fysiek elkaar ontmoeten zal zeker worden gemist. Maar wij vinden het onverantwoordelijk om als vereniging fysiek bijeen te komen wanneer deze beurzen besluiten niet door te gaan in januari. De gezondheid en de veiligheid van exposanten en bezoekers staan bovenaan, altijd. Dus houden we geen fysieke bijeenkomst medio januari, maar een digitale op dinsdag 14 januari.”

Tijdens deze bijeenkomst zal de GFA besluiten nemen, zoals een eventuele deelname aan Domotex 2021 in mei. Ook branding en promotie gaan besproken worden, een evaluatie van de markt en ondersteuning door de club. GFA hoopt ook op het aantrekken van nieuwe leden. “Met name nu is het van belang om samen te werken en de krachten te bundelen. Niet alleen in producten en logisitek, maar ook in het uitwisselen van kennis en ervaringen. Met name in deze tijd van corona. Daarin maken we het verschil als vereniging voor de vloerenindustrie, al 30 jaar lang.”

De GFA geeft aan dat de meeste leden wereldwijd het goed doen op dit moment dankzij een toegenomen vraag naar vloeren, net als andere onderdelen van het interieur. Maar juist daarom is voorzichtigheid geboden, want de situatie kan ineens omslaan. Dat heeft dit jaar ons wel geleerd., zo stelt de voorzitter. Hij staat op de foto.