Easyfairs, de organisator van de Interieur Collectie Dagen (InCoDa) laat weten dat het op dit moment nog in overleg is met exposanten en bezoekers over het al dan niet doorgaan van de beurs in januari.

Gezien de huidige situatie met het COVID-19 virus, eventuele verwachtingen voor de situatie rond het virus in januari en de eventuele weerstand van exposanten en bezoekers voor het bezoeken van een groot vakevenement tegen die tijd is dit een volkomen logisch besluit. Zeker de exposanten met een grote standruimte moeten ruim van tevoren een afweging over deelname kunnen maken, maar ook de partijen met een compacte stand willen kunnen inschatten of het de moeite waard is om te investeren.

Mocht de beurs in januari 2021 niet doorgaan, dan is het doorschuiven naar eind september de volgende logische stap. Niet alleen wordt het lastig om de beurs in te passen in de maanden daarvoor, gezien het grote aantal andere evenementen in de hal van Gorinchem tot aan de zomer van 2021, ook het feit dat voor veel bezoekers eind september de ‘natuurlijke’ periode voor InCoDa is zal wellicht meewegen in deze beslissing. De organisatie houdt iedereen op de hoogte van het verloop van de besprekingen met exposanten en bezoekers en hoopt binnen enkele weken de knoop definitief te kunnen doorhakken over wel of geen fysieke editie in januari.