Ruben Desmet, President van Unillin Flooring: “Unilin Flooring en Koninklijke Peitsman zijn blij om aan te kondigen dat Koninklijke Peitsman definitief is overgenomen. Koninklijke Peitsman is sinds 1990 een strategische partner voor het Unilin-bedrijf in Nederland.”

“Koninklijke Peitsman, in 1885 opgericht als meubelstoffeerder, is vandaag een krachtige, hoogwaardige vloerverdeler met meer dan 140 werknemers. Het bedrijf heeft een efficiënte klantgerichte aanpak dankzij de landelijke dekking op 11 locaties en een hoge mate van digitalisering, waardoor het personeel zich kan concentreren op verkoop en service.”

“Met deze overname verwerft Unilin Flooring een duidelijke aanwezigheid op de Nederlandse markt, met als doel de handel te versterken en verder uit te breiden. Naast de distributie van de vloerproducten van Unilin door de Koninklijke Peitsman, zal de distributie worden voortgezet via de distributiepartners De Plinten & profielencentrale (PPC) en Headlam voor het merk Quick-Step.”

Mijn gedachte (en wellicht ook die van u): voor hoe lang nog? Blijven alle kanalen dezelfde voorkeurspositie behouden in producten, levertijden en prijzen? We zullen het zien.